axl2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 No właśnie, kolejny temat z pytaniem o Sony. Mam w lapku HD5650 i najnowsze sterowniki do karty graficznej (bodaj z marca 2010...) ktore nazywaja sie jakos 8.coś i nie mam pojęcia co to za wersja sterownika. Wiem, ze Sony często olewa wypuszczanie nowych sterowników. Czy są jakieś nowsze do tej karty dla sony? Czy może będa pasowały jakieś od HP czy Acera? Może jakieś nieoficjalne? Będę wdzięczny za pomoc bo na przykład Starcraft 2 juz krzyczy, że mam stare sterowniki a co to bedzie za pół roku jak jakieś nowe gierki wyjdą? Nic nie pójdzie bo stery za stare :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 W czym problem ściągnąć najnowsze Catalysty i je zainstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) W czym problem ściągnąć najnowsze Catalysty i je zainstalować? W tym, że nie supportuja one radeonów w SONY i paru innych firmach. Jest to jak wół napisane, że NIE obsługują radeonów w SONY. I po instalacji (bo spróbowałem) dalej pokazuje stary numerek. http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A to przepraszam, nie spotkałem się jeszcze z sytuacją w której nie byłbym w stanie zainstalować serowników na jakimkolwiek laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A to przepraszam, nie spotkałem się jeszcze z sytuacją w której nie byłbym w stanie zainstalować serowników na jakimkolwiek laptopie. No niestety, SONY, Panasonic i Toshiba dają osobne stery, konkretnie pod dany laptop :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Podaj model twojego VAIO, coś poszukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Podaj model twojego VAIO, coś poszukam. VPCEB2S1E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Sony Vaio seria EB - Forum Notebookcheck.pl odsyła mnie na Guru3d, które mówi, że nie trzeba brandowanych sterowników... ATI Mobility Radeon 10.7 Drivers Direct Links - Guru3D.com Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) Sony Vaio seria EB - Forum Notebookcheck.pl odsyła mnie na Guru3d, które mówi, że nie trzeba brandowanych sterowników... ATI Mobility Radeon 10.7 Drivers Direct Links - Guru3D.com Forums Ok, ściągam, próbuję i dam znać :) EDIT: dało radę! Serdecznie dziękuję :) Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Odkopie temat, bo moje proby rozwiazania problemu spelzly na niczym. Mam taki sam roblem jak autor tematu, sony od wrzesnia 2010 nie wypuscilo nowych sterow do hd5650 a catalisty ze strony ati nie chca sie instalowac. znalazlem 57637_AMD_Catalyst_12.11_Beta4_dotNET4, nawet sie zainstalowalo, ale po restarcie kompa dostalem BSOD i pomogl jedynie restart z "ostatnia dobra konfiguracja". jakies porady poza zmiana zasilacza, reinstalem i instalka avasta? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...