Skocz do zawartości
mR.Rogers

Zestaw do 900 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw będzie kupowany w InwazjiPC ze względu na możliwość odbioru osobistego w ZG:

1. Fortron 350W InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy ZASILACZ FSP (FSP350-60APN 80+) 350W 80+ DESIGN OEM - Zasilacze do obudów - Zasilanie - 110zł

2. Goodram 2GB 1333 InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy GOODRAM DDR3 2048MB PC1333 CL9 - Pamięci DIMM (DDR III) - Pamięci - Komputery - 150zł

3. Athlon x2 245 InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy PROCESOR AMD Athlon II X2 245 BOX (AM3) (65W,45NM) - Procesory AMD Athlon - Procesory - Komputery - 226zł

4. Asus m4n68t-m InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy ASUS M4N68T-M GeForce 7025 Socket AM3 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3) mATX - 192zł

5. Samsung 500gb hd502hi InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy HDD SAMSUNG 500GB HD502HI 5400 SATAII 16MBCACH ASAP - 150zł

6. Do tego jakaś obudowa w jasnych odcieniach biała/szara - jeszcze nie jest zdecydowane, ale raczej do max 70zł - może coś polecicie?

Razem 898 zł.

Sprzęt nie będzie podkręcany ani katowany, głównie do przeglądania neta, co jakiś czas jakaś mało wymagająca gierka. napęd DVD na IDE już jest (dlatego płyta główna musi mieć IDE ;)),.

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na obcięcie kosztów, to będę wdzięczny za porady.

pzdr

Edytowane przez mR.Rogers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rownie dobrze mozesz wziac:

plyta:

Płyta główna Asrock N68C-S UCC Bulk Socket AM3 - Socket AM3 - ram.net.pl 132zl

proc:

Procesor AMD Athlon II X2 240 BOX (AM3) (65W,45NM) - Procesory - ram.net.pl 210zl

ram:

Pamięć DDR3 Goodram 2GB PC1333 CL9 - DDR3 - ram.net.pl 145zl

dysk:

Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB - SATA - ram.net.pl 148zl

lepszy niz Twoj bo ma 7200 obr.

zasilacz:

350:

Zasilacz do obudowy Fortron FSP350-60APN 80+ 350W - Zasilacze do obudów - ram.net.pl 101zl

razem: 736zl + koszty wysylki (pewnie 20zl)

za zaoszczedzona kase mozesz kupic lepsza obudowe :)

http://www.skapiec.pl/site/cat/11/filtr/_4788_0_0_0_0_0_0_0_0_0

Cooler Master Elite sa dobrej jakosci jak za taka cene :)

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak inwazja, w grę wchodzi też złożenie na miejscu - a inwazja robi to gratis jeśli wszystko kupi się u nich - w ram.net.pl chcą 70 zł za taką przyjemność ;)

Sam bym to złożył, ale nie mam możliwości pojawienia się w Zielonej, a czas goni.

Dlatego zostajemy przy inwazji i... ASRocku, tak? Wydaje się w porządku.

Athlona 240 nie ma w inwazji, więc zostaje 245, fortron zostaje.

Odnośnie twardziela, to wiedziałem, ze coś jest nie tak ;)

A ten seagate: InwazjaPC - Laptopy, Notebooki, Komputery, Sklep komputerowy HDD SEAGATE 250GB ST3250318AS SATA II 8MB 3 LATA - Dyski twarde SATA - Dyski twarde - Komputery ?

Wydaje się w porządku, 250 giga spokojnie wystarczy.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz 5 minut na montaż???

AMD Athlon II 245 226zł

Asrock M3A785GMH/128M 264zł

Goodram 2Gb DDR3 1333 150zł

Samsung 500Gb 150zł

Fortron FSP-350APN 100zł

I do tego jakąś tanią obudowę. Dołożył byś trochę albo zrezygnował z dysku i obudowy to bym ci złożył to co ja mam w podpisie (też kupowałem za 900zł, ale bez karty i katany oczywiście).

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam masz 500gb za 150zl duzo szybszego dysku niz ten co podales a Ty chcesz znow jakas padake i to w dodatku 250gb tez za 150zl...

zlozenie to dokladnie 5-10min jak nigdy tego nie robiles... przemysl to bo takie doswiadczenie przyda sie na przyszlosc, pozatym zlozenie komputera jest banalne, to nie to co kiedys...najtrudniejsza rzeczą z jaka sie spotkasz to podlaczenie wlacznika i diod z obudowy (w rzeczywistosci jest to rownie proste jak reszta tylko jak juz zlozysz kompa to zaczniesz sie z tego smiac:)

i nie wiem czy jest sens brania Asrock M3A785GMH/128M skoro nie bedzie podkrecal a grafika bedzie tylko do wyswietlania obrazu :)

ten asrock proponowany przeze mnie to wersja bulk. tzn nie ma zadnego okablowania, ale to chyba nie problem kabelek sata i ata oraz drivery z neta?

zawsze mozna zmienic na:

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=70568

lub:

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=59640

a tu test:

http://pccentre.pl/article/show/ASRock_M3N78D/id=17430

albo cos od amd:

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=54788

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że złożenie jest banalne, tylko komputer ma wylądować w ZG, a ja mieszkam we Wrocławiu i nie mam specjalnie czasu fatygować się na takie odległości ;)

Chyba, że znajdzie się jakaś dobra dusza z Zielonej, która miałaby te 5 minut i ew. pomogła niewiastom, dla których ów komp ma być kupowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zamówić podzespoły w JPkomputery, wyjdzie taniej i od razu z obudową. W mailu potwierdzającym zamówienie wystarczy napisać, aby złożyli zestaw - składają i testują za darmo. Koszty wysyłki 20 - 30zł.

Całość wygląda tak:

OBUDOWA KOMPUTEROWA MINT MPC-6603 ATX -50,60 zł

OBUDOWA -

ZASILACZ SEASONIC (SS-350ET) 350W 80+ BRONZE OEM -99,50 zł

ZASILACZ -

ASROCK M3A785GM-LE/128M AMD 785G Socket AM3 -222,51 zł

PŁYTA GŁÓWNA -

PROCESOR AMD Athlon II X2 245 BOX (AM3) -229,30 zł

PROCESOR -

GOODRAM DDR3 2048MB PC1333 CL9 -154,58 zł

PAMIĘCI -

HDD SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII -169,09 zł