JejoX Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam, Panowie potrzebuje pomocy w odzyskaniu usuniętych danych z dysku twardego.Dziewczyna zgrywała film na dysk E i wyskoczyła informacja o braku miejsca i potrzebie zrobienia miejsca.Usunęła przez przypadek swój dorobek 5 lat studiów bez którego nie jest w stanie sie obejść w swojej pracy:( Boje sie to robic byle jakim programem bo słyszałem, ze nieudana próba odzyskani to juz koniec lub trudności w odzysakniu ich przez firmy , ktore sie w tym specjalizują.Co proponujecie?Znacie kogos kto sie tym zajmuje i jakos po kosztach by to zrobił bo ceny na necie zaczynaja sie od 300zl netto! Najgorsze ,ze dysk został nadpisany prawdopodobnie tym filmem i to chyba pogarsza sprawe.Prosze Was o pomoc i rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Jeżeli pliki zostały nadpisane to niestety musisz się liczyć z tym że wszystkich danych już nie odzyskasz... Do przywracania danych ja osobiście używam programu PC Inspector File Recovery, ale czy to jest najskuteczniejszy obecnie program to nie wiem- ale na pewno jest darmowy :wink: W żadnym wypadku nie można instalować programu na dysku, z którego zostały skasowane dane! W takim wypadku oprogramowanie musi być zainstalowane i uruchomione na drugim niezależnym napędzie dyskowym. Jeżeli nie masz 2 dysków to zainstaluj np. na pendriva. Przywracasz dane też na inny dysk. W profesjonalnych serwisach przed przywróceniem danych robią obraz całego dysku z uwzględnieniem wszystkich sektorów i przywracają dane właśnie z tego obrazu. Obraz zapisuje się oczywiście na inny dysk. Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Jeżeli pliki zostały nadpisane to niestety musisz się liczyć z tym że wszystkich danych już nie odzyskasz... Do przywracania danych ja osobiście używam programu PC Inspector File Recovery, ale czy to jest najskuteczniejszy obecnie program to nie wiem- ale na pewno jest darmowy :wink: Jeżeli nie masz 2 dysków to zainstaluj np. na pendriva. Przywracasz dane też na inny dysk. W profesjonalnych serwisach przed przywróceniem danych robią obraz całego dysku z uwzględnieniem wszystkich sektorów i przywracają dane właśnie z tego obrazu. Obraz zapisuje się oczywiście na inny dysk. dzieki za wpis.Znalazłem taki program GetDataBack for NTFS i u siebie potestowałem i daje rade,Jakies 60-70% nadpisanych danych dało sie uratować.Czyli jesli dane sa wykasowane z partycji E to nie mozna instalowac programu na partycji E czy w ogole na tym dysku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Nie instalować programu na partycji E. GetDataBack for NTFS jest dość przyzwoity, równie dobry jest darmowy program - Recuva (producent Piriform - to autorzy m.in CCleaner'a) Recuva - Undelete, Unerase, File and Disk Recovery - Free Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Poradził sobie ten program i udało sie odzyskać prawie 100% danych.Kolejna kwestia to czy te dane da sie odczytać :-| W kazdym bądz razie cel osiągnięty. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 W większości przypadków dane są odczytywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...