^NiuNiek^ Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Wczoraj bylem u kumpla , skarzyl mi sie na zawysokie temperatury procka , po zdjeciu radiatora proc wyraznie byl oblupany po rogach i teraz nasowa sie pytanie? Czy znaczne ukruszenie procesora AMD Athlon Thunderbird 1200 moze miec wplyw na wieksze wydzielanie ciepla ? 8O temperatura procka czasami dochodzi do 53 C wczesniej nigdy sie to nie zdazalo , przed ukuszeniem wachala sie w granicach 36-42 C [Cooler to Titan TTC DB5TB (3)] pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 po ukruszeniu mojego durnai temp poszla w gore o niecale 10*C :(po ukruszeniu mojego durnai temp poszla w gore o niecale 10*C :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jak miałem durona to też po ukruszeniu temp. wzrosła o 5 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Zmniejsza się powierzchnia oddawani ciepła, więc temp leci w górę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Raczej nie powierzchnia sie zmniejsza tylko niektore tranzystory sa zwarte i dzialaja tylko jak piecyk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 napisz do AMD oni cos powinni wiedziec.... a izapytaj czemu takie slabe(chodzi o wytrzymalosc) procki robia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Jak sam widzisz TAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Mój thunder 1ghz mial swego czasu 72 stopnie :!: :!: :!: :!: z dzialajacym wentylatorem... Teraz chodzi mi srednio na 50-53 i sie ciesze tez jest ukruszony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Mój thunder 1ghz mial swego czasu 72 stopnie :!: :!: :!: :!: z dzialajacym wentylatorem... Teraz chodzi mi srednio na 50-53 i sie ciesze tez jest ukruszony u mnie to samo jak ukruszylem to chodzi teraz na prawie 70* a moze da sie go jakos troche naprawic ? zeby spradla temp o jakies 10* to juz bedzie cos :) bo windows chodzi ale giere wlaczam i sie wylacza sprzet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 niuniek według mnie sam sobie odpowiedziałes na pytanie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 no coz mi celeron sie kiedys pokruszyl troche ale nie bylo wzrostow temp :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 ja zakladalem whisper rocka 4 i co dziwne temperatura to 52-54*C nie mam pewnosci tylko czy napewno ukruszylem proca (ten co w podpisie). od strony tego czarnego czegos przy rdzeniu jest na rdzeniu (chyba) ukruszenie wielkosci pylku. doslownie niektorym ludziom pewnie niezaowazalne. czy jest to podstawa do wytlumaczenia czemu moj proc ma taka temperature a nie te slawne 38*C ktore jest opisywane na roznych stronach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 wisper roch jest słaby dużo słabszy od falconrock 2 Może naodwrót założyłeś cooler. Tam gdzie ma cooler wciencie tam powinien być napis socket A jak się cooler przyłoży dużo osób o tym nie wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 millor: az tak glupi jak myslisz to ja nie jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...