labo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 witam Powiedzcie ktora czesc dysku sie bardziej grzeje, gora czy dół?? Jesli mam wybierac ktora czesc ma byc odsłonięta góra lub spód by sie mniej grzało to co wybrac , bo juz zglupialem? U dołu jest elektoronika, ale znowu na gorze jest jakas dziurka , chyba do wentylacji, wiec nie wiem. dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ta dziurka służy do wyrównywania ciśnienia pomiędzy wnętrzem a otoczeniem pracującego HDD. ZTCP to tam jest podciśnienie które zapewnia prawidłową pracę głowicy na talerzach. Odpowiedź na główne pytanie pozostawię innym bo przed oczami mam Raptora w obudowie 2,5" zapakowanego w obudowę-radiator 3,5" bez osłoniętego spodu i góry - ciepło przenoszone przez boki skręcone i maźnięte jakimś glutem chyba [; I na przyszłość czytaj działy :arrow: http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-f55.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Silnik. Dół i komora talerzy, dlatego najlepiej odprowadzić ciepło bokami dysku, stąd mocowanie w obudowie takie a nie inne, koszyki są dodatkowymi odpromiennikami. Wszelkie obudowy chłodzące dysków są skonstruowane tak, aby jak najlepiej przylegać bokami a nie górą dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mam taką specjalną gumową "koszulke" na dysk, by znimalizowac wibracje, i jest ona tak skonstruowana ze jedna czesc dysku przykrywa całą, i mam do wyboru czy przykryc gore czy dol. Stad moje pytanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nie zakładaj koszulki, lepiej skorzystaj z gumowych podkładek pod wentylatory (takie małe okrągłe silikonowe) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 mam cos podobnego razem z budową, nic mi to nie daje. natomiast ta "koszulka " bardzo duzo. Wiec lepiej przykryc gore czy dol dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) Dół. Albo inaczej : zasłoń na dwa dni dół a później na dwa dni górę i porównaj dla Nas temperatury ;) Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...