Skocz do zawartości
Gość merc1993

Logitech Z5500+ integra +…?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jutro będę miał Z5500, moje mobo to ASrock M3A770DE czyli 8 kanałów, HD stery no i wyjście cyfrowe. Czym odtwarzać, żeby jakość muzy była jak najlepsza? Tzn. jaki program? Chciałbym, żeby jak najmniej pamięcio i proco żerny był. Póki co to mam AIMP2 + iZotope Ozone – fajne rzeczy robi z dźwiękiem. Sam po sobie wiem, że jak na włączę tą samą nutkę w Windows Media Player a potem w AImpie z izotopem to jest różnica i to nie mała…

Sprawa kolejna… Konfiguracja jak wyżej tyle, że odtwarzanie filmów w dobrej jakość, 720p i wyżej z dźwiękiem wypasionym. Czy to odtwarzacz? Mam na kompie GOM playera i Media Player Classic Home Cinema… mega klite też mam… GOM bardzo lekki i przyjemny program – nie ma opcji, żeby się zaciął ale jakość nie za fajna… MPC dokładnie na odwrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do muzyki, to AIMP2, winamp czy Windows Media Player - obojętnie. Liczy się to jaka jest jakość pliku, a nie odtwarzacz. Jak będziesz miał mp3 no to jakość będzie jaka będzie, ale jak będziesz miał .flac'i czy płytę DTS to już inna sprawa. Nie wiem czy DTS odtworzyć, może AIMP sobie poradzi. Co do filmów, to jeżeli chcesz oglądać filmy mkv to polecam taki zestaw :

xp codec pack/vista codec pack/7 codec pack (nie wiem jaki masz system) + K-Lite Full + KMPlayer (moim zdaniem lepszy od Gom'a i MPC). Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie ponownie... mam kolejną sprawę/problem... Podpiąłem Z5500 do mojego kompa i Xboxa... Do kompa Coaxialem a do Xboxa optykiem... No i ustawiam na Touch Pro Logic 2 Music - na Xboxie wszystko pieknie a na kompie także wszystko ok ale... co jakiś czas przerywa na chwilę dźwięk. Co to moze być? Może się przegrzewają?

Edytowane przez merc1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi