zzizzy Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Brat znalazł w sieci taki bajerek od Yamahy: http://www.audioklan.com.pl/www-download/karty/Yamaha/PianoCraft%20MCR-940.pdf Był na odsłuchu, mówi, że gra ładnie. Ale mówi to człowiek, który słucha muzyki na laptopie na słuchawkach za 15 zł. Sęk w tym, że kosztuje on ~3500 zł, co dla mnie jest sporą kwotą i uważam, że za takie pieniądze można złożyć coś lepszego, a nawet tańszego. Dlatego zaproponowałem mu odtwarzacz Popcorn Hour C-200 + napęd bluray + Microlaby Solo7c. Wychodzi ~1000 taniej, więc starczy jeszcze na jakiś 250GB dysk 2,5". On jednak uważa, że lepiej pchać się w zestawy (bo są one "dedykowane do grania" :lol:). Czy za takie pieniądze (preferowanie mniejsze) można złożyć coś innego, lepiej grającego, od tych dwóch propozycji? Audio nie ma kruszyć ścian, bo to mieszkanie w nowo wybudowanym bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 (edytowane) Dokładnie to gra na poziomie Solo....nic szczególnego Ja za 3,500zł dorwałbym używany wzmak za 1000zł+ 2500zł na DIY na SS (głośniki z konstrukcji za 10000zł) i starczy;) Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dla Ciebie może nic szczególnego, ale dla osoby, która nie ma do czynienia z Hi-fi (ba, nawet ja się nie uważam za jakiegoś melomana), to różnica będzie odczuwalna. I w jakości dźwięku i w portfelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 nic szczególnego jak za ta cene 3,5k!!!!!! Sprzecik, fajny ale znajomy wymienił Yamaha PianoCraft MCR-840 z DVD na lampe manty V7+monitorki B&W 685 i wyszło go taniej niz owa yamaha...a jakość brzmienia (nie tylko dzięki lampie) nieporównywalna. Jedyna przewaga Yamaha PianoCraft MCR-940 to BR..ale na co to komu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...