flasht Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam, Ma ktos jakis pomysl dlaczego plyta Gigabyte GA-EP43-UD3L nie lyka ballistixow? W ogole nie postuje tylko robi beep beep beep beep beep beep beep beep beep tak z kilkanascie razy, krotkie pipniecia (w manualu nic o takim sygnale nie ma). Na HyperXach jest ok... o co moze chodzic? Reset biosu, zmiana zasilacza na lepszy nic nie pomaga. Pamieci nowki z UK, 4 sztuki. Zadna nie bootuje... sprawdzilem u siebie na Asusie i jest ok. Pozdrawiam, FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zmień bios, wsadź te, które bootują, ustaw napięcie 2,2 i zmień na ballistixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Zmień bios, wsadź te, które bootują, ustaw napięcie 2,2 i zmień na ballistixy. W jakim sensie zmienic bios? :D Wiem ze jest dual bios ale co to w ogole oznacza? Szczerze mowiac to ja juz dawno sie nie zajmowalem takimi rzeczami i nie jestem w temacie. Czy po prostu masz na mysli ustawienie biosa na hyperxach pod cruciale? Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zaktualizuj Bios, mam na myśli ustawienie biosu na hyperkach pod cruciale. Poluzuj też timingi przy okazji zmiany napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Ok zobaczymy... dam znac jak poszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Pomoglo 2.3V i jakies strasznie niskie zegary... dziwna sprawa niby ma dzialac na 5-5-5-15 1066Mhz 2.2V ... a dziala na jakies 500Mhz 2.3V i 5-5-5-18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...