Skocz do zawartości
matiass777

Płyta główna i Ram pod Celeron D

Rekomendowane odpowiedzi

a mógłbym podkręcić coś proca na tej: http://sklep.dobrekomputery.eu/msi785gme51...tx-p-36393.html

No i czy ten zasilacz: http://sklep.dobrekomputery.eu/zasilaczfor...ze-p-38030.html uciągnie proca cztero rdzeniowego i Radeona hd4870? I jaką kartę grafiki mogę do niego wsadzić w przyszłości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowałem się na to:

Procesor: AMD athlon II 245 2,9Ghz 221zł

Płyta główna: MSI 785GM-E51 299zł

RAM: Goodram ddr3 2GB 1333mhz CL9 179zł

Zasilacz (i tu zadecydowałem mądrze): beQuiet pure power 430w 217zł

Razem 916 zł

Możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc kupiłem tak:

Procesor: Athlon II x2 245

Płyta główna: Asus m4a785td-v evo

RAM: Goodram 2gb 1333mhz cl9

Zasilacz: Chieftec gps-450aa

Na tą płytę się naciągnąłem bo była promocja (dobra integra i jeszcze możliwość crossfire): sprzedawca zniżył mi cenę z 360 do 330 i na to poszłem. Zasilacz wziąłem już prawie z przymusu, bo nie chciałem czekać aż ściągną mi bequiet'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc mój komputer obecnie jest taki:

Athlon II 245 2,9Ghz X2

Asus M4A785TD-v EVO

OCZ DDR3 1333 10666 9-9-9

Grafika zintegrowana hd4200

Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W

Mój monitor to LG W2253V-PF 22"

Szukam w miarę taniej grafiki, żeby poszły nowsze tytuły. Myślę, że do 300-400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest sens. I może głupie pytanie, ale czy ta karta obsługuje fullHD? I czy pójdą mi na niej takie gry jak Metro 2033, Crysis 2(oczywiście jak wyjdzie), Assassins Creed 2, Battlefield Bad Company 2 i inne nowsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie niedaleko mnie trafiła się okazja: ZOTAC GeForce GTS250 512MB DDR3 256bit PCI-E (1104177344) - Aukcje internetowe Allegro . Sprzedawca mi napisał, że kupujący się wycofał. A więc mógłbym ją kupić, tylko czy mój zasilacz Chieftec GPS-450AA 450W da radę? I czy w zestawie jest przejściówka na zasilanie 8 pin dla karty, ponieważ mój zasilacz takiej nie posiada.

Edytowane przez matiass777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ostatnio stałem się posiadaczem procesora Celeron D. No więc chcę dokupić do niego płytę główną i ram (dobra by była zintegrowana grafika). Chcęto dokupić tylko z tego względu iż słyszałem coś o dobrym potenciale OC tego procka. No więc chciałbym coś w miarę taniego (nie przychylam się do ładowania kasy w celerona tylko po to, żeby go sobie podkręcić). No więc podawajcie propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi