Skocz do zawartości
adamlop

775 --> AM3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Zestawy byly robione gdy u nas dostepny byl w C3 tylko 965. A wiec albo tanio 925 bo kreci sie tak samo (a trzeba zauwazyc ze zgodnie z dewiza portalu zestawy wymagaja OC) albo juz sam highend czyli 965 BE. Nie zostaly zaktualizowane bo dzieje sie to co miesiac. Na kwiecien z pewnoscia beda 955 C3.

555 BE to fajny proc w C3 z wysokimi taktami na starcie i odblokowanym mnoznikiem. Co kto woli :P Poszukaj x2 C3 modowalnych na x4 czyli 100% gwarancji na odblokowanie bo to dopiera sa gratki. W grach takich jak GTAIV czy UT3 x4 da duzo wiecej frajdy od x2. Twoja decyzja czy potrzebujesz czterech rdzeni (zawsze sie przydaja:P) oraz czy to warte tej kasy.

x3 dzis ma malo sensu bo sa tylko w C2 i male szanse na odblokowanie :P Mozna szukac selektow Athlonow II ktore odblokuja rdzen i cache.

Rewizja nowsza C3 ma GM zamiast GI w kodzie np: HDZ955FBK4DGM

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, poradzcie.

E4400 --> OC

Gigabyte GA-G41M-ES2L

8800GT --> OC

Chcialbym do tego w miare tani ram 2gb w jednej kosci(pozniej dokupie drugie 2gb) i zasilacz.

Nic wiecej nie bedzie dokupywane/modernizowane na tym s775, pojdzie caly dla brata przy ew. upgrade.

Takze tylko dokupic w miare tanio ram i zasilacz pod lekkie OC

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Patriot 2GB (2x1GB) PC800 CL4 LLK, łatwo kręcą, są tanie (200-210zł)

A na zasilaczu nie oszczędzaj. Wg. mnie pod ten config to 500w (zapasu nigdy za mało ;)) będzie b. dobrym rozwiązaniem. Co do modelu Ci nie doradzę bo nie jestem znawcą zasilaczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej uciągną, ale ja jestem za markowymi zasilaczami, zapas mocy może być zawsze.

Edit:

http://www.allegro.pl/item1002091898_patriot_2gb_800mhz_cl4_w_najlepszej_cenie.html
Edytowane przez Aksamit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam jeszcze na inne propozycje, bo wydaje mi sie ze to sa wlasnie te markowe :D

No i wlasnie nie chce nic na zapas, tylko chce aby idealnie sie to spasowalo, nic wiecej nad wyrost nie potrzebuje.

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy ze kupisz jakies goodramy 2GB albo inne kingstony czy cos , w sumie chyba najlepiej jak najtaniej ;)

Jak chcesz by idealnie posowalo to wystarczy ze kupisz jakies 350W zapas mocy i tak bedzie nie maly ;)

Te zasilacze co podales sa dobre , ale jak mowi 350W z palcem w [gluteus maximus] da rade ;)

@Aksamit

Chopie 500W to do 4 rdzeni po OC i mocna grafa jednordzeniowa (no moze poza fermim) i jeszcze bedzie zapasu sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, karta prawdopodobnie bedzie to hd5770 1gb

Monitor chyba w rozdzielczosci 20"-22" 1600x900 / 1680x1050 (nie wiem czy ma sens do tej karty kupowac monitor 1920x1080 - napewno nie chce zadnych przeskalowan).

Glownie chodzi mi czy dobrze dopasowana karta i rozdzielczosc monitora do reszty zestawu (syg.)

Zakupy na poczatku lipca, ale raczej w tej granicy cenowej chyba nic sie nie zmieni ?

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec przyszedl czas wymiany.

ASUS M4A785TD-V EVO

Phenom II X2 555 BE

2GB Kingston 1333mhz

Niestety mieszkam za granica i z pomoca forum znalazlem tylko takie (w miare przystepne cenowo) komponenty aktualnie na stanie w sklepie.

Za jakies 2-3 miesiace zmiana na phenoma x4 i drugie 2gb ramu.

Jak to sie ma do kompa z sygnatury, czy odczuje wzrost wydajnosci przy hd5770 (1920x1080) - na tym mi glownie zalezy, a karte chce wymienic dopiero za jakis rok jak sie dx11 upowszechni.

Przy okazji zmiana XP na W7 64bit

Patrzac na http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-16.html

Zastanawiam sie czy jest sens modernizacji pod ta karte

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem doskonale, ale nie licze na to. Tydzien temu kupilem kumplowi Athlona X3 440 i niestety rdzen sie wywala przy probie startu systemu.

Pozatym jak sie nie uda to

http://nvision.pl/Phenom-II-X2-555-BE-Athlon-II-X4-635-oraz-Athlon-II-X3-440-test-przyspieszonych-procesorow-AMD--Articles-321-ndetails-1.html

cienko tego x2 555 widze

I sie powaznie zastanawiam nad x4 965 BE od razu

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu newsow poczekam na zosme i sprobuje cos niecos odblokowac.

Swoja droga czytajac update

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-x4-960t-zosma-core-unlocking,2627-6.html

moze x4 960T nigdy nie ujrzec swiatla dziennego.

Bedzie to jakby odpad jak bylo z P II X3 740

No d..a nie bedzie http://www.legitreviews.com/news/8025/

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"The Phenom II X4 970 BE is expected to release on September 21st for $200 - the same price as the 2.8 GHz Phenom II X6 1050T. The 970 BE will almost certainly be the last CPU based on Deneb, as AMD prepares to release Fusion Llano in Q1 2011. There's no news on an updated Phenom II X6 CPU either. Of course, Llano will continue to use an enhanced version of the K10 architecture."

[Rumour] AMD Phenom II X4 970 in September; Deneb and Zosma Variants by VR-Zone.com

Ma byc w cenie x6, pewno selekty 970 BE na Zosmie beda drozsze, wiec chyba zostaje nadal 965BE. Ewentualnie moze jakas obnizka dotychczasowych prockow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi