Modd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chciałbym zakupić taki oto sprzęt: ZESTAW MALARSKI PISTOLET MALOWANIA +KOMPRESOR 600W (1173361771) - Aukcje internetowe Allegro Właściwie to już miałem zamawiać, tylko mam małe wątpliwości co do: Max.gęstość cieczy 35 DIN / SECNiestety nie wiem co to oznacza. Domyślam się, że każda farba będzie wymagała rozcieńczania? Chciałbym wiedzieć jak to wygląda w praktyce, tzn. mam puszkę farby i chcę pomalować drewniany płotek. Co trzeba zrobić, żeby ta farba nadawała się do takiej maszynki? PS. W Mango też jest coś podobnego z tym, że ma Maksymalna lepkość: 130 DIN-SecTo lepiej, czy gorzej? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) odpuść sobie, okrutny syf te pistolety wałkiem/pędzlem to szybciej i sprawniej zrobisz. Po za tym drewno zwłaszcza starsze takie jak płotki itd maluje się pędzlem bu farba powłaziła dobrze w pory drewna zabezpieczając je. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...