Gość marcin1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, mam Athlon II X3 435 2,9 GHz seria CACYC AC 0948DPMW odblokowałem go do Phenom II X4 B35 i zapuściłem OCCT i po 3 minutach komputer się sam wyłącza. Czy można coś z tym zrobić żeby był stabilny? może w biosie gdzieś napięcie podnieść? Moja płyta główna to Asrock M3A770DE. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Można zablokować rdzeń z powrotem. Skoro komputer się WYŁĄCZA to nie jest dobrze. Możesz mieć jeszcze lipny zasilacz, płyta nie dawać rady, kontroler pamięci siadać albo mieć problemy z siecią 220v w domu etc. etc.. Opisz dokładnie konfigurację. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Phenom II X4 B35 2.9GHz AsRock M3A770DE GoodRam 2x2GB 1333MHz CL9 Radeon HD5770 1024MB WD Blue 500GB Fortron FSP400-60GHN 400W Samsung SH-S223C Tacens Prior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 podnieś napięcie o 0,1V i zobacz czy będzie poprawa, jak nie to odpuść sobie, jajo jest pewnie niesprawne. Użyj searcha, było o tym wałkowane na forum wiele razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) napięcie dla całego procka już podnosiłem i nic Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Na tej płycie ciężko cokolwiek odblokować... Na prawdę maluuutka część proców z działającymi 4 rdzeniami daje radę. To że ma ona ACC, nie znaczy, że będą na niej chodzić odblokowane procki. Sam to przerabiałem. Zapytaj sobie też Krydora, który na swoim M3A770DE, próbował (bez skutku) odblokować mojego P II, który chodzi mi teraz tak, jak w sygnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) teraz zauwazylem ze majac bios 1.50 podczas grania w gta4 na 4 rdeniach komputer sie wylaczal, przed chwila wgralem bios 1.60 i na 4 rdzeniach gta 4 chodzi juz stabilnie ale w OCCT nadal sie komputer wylacza. Grunt zeby gry chodzily stabilnie Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nigdy nie masz pewności że i w grze się nie wysypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nigdy nie masz pewności że i w grze się nie wysypie. niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 W końcu się wysypie. Miałem tak jak ty. Gry potrafiły mi działać po 3-4h i dopiero zwiechę łapać, a w occt kilkanaście minut wystarczyło. Tak czy inaczej to że działa ci GTA 4, nie znaczy, że masz stabilne 4 rdzenie :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) ustawilem napiecie na 1.1375V i jest stabilnie w OCCT Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Stabilne, czyli ile czasu chodzi? Bo w sumie jesteś jednym z naprawdę nielicznych przypadków, jeżeli rzeczywiście dało radę. Daj jakieś screeny ze wszystkim (CPU-Z + OCCT z jakimiś 2h). @Down: A jednak ;) Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) jednak wywalilo po 5 minutach zobacze jak bedzie w grach --- wrocilem do domyslych napiec gry narazie chodza stabilnie Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Gry nie powinny być żadnym wyznacznikiem stabilności, bo nie wykorzystują całego procesora. Ja bym na Twoim miejscu spróbował obniżyć mnożnik 4 rdzenia i ew podbić napięcie, na próbę mozna dać njapierw 1,4V a potem schodzić w dół i sprawdzać przy ilu będzie stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie na takim chłodzeniu. Jak się chcesz zabrać do porządku za unlocka, to nie dotykaj żadnych napięć, odblokuj jeden rdzeń załącz linxa i patrz co się dzieje. Wystarczy zwykle 10-15 min, po tym czasie można mniej więcej powiedzieć że jest sprawny. Potem odpal 4 rdzenie i to samo. Jak będziesz odblokowywał oba rdzenie na raz i jednocześnie zmieniał napięcia, to nigdy się nie dowiesz co powoduje problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A ja powiem jeszcze raz, że jest baaardzo małe prawdopodobieństwo, że odblokuje coś na tym mobo, tak żeby było stabilne... Przeczytajcie sobie ten temat do 64 strony.: Amd Phenom X4 - Deneb | 4 Cores | 45nm | L3 6mb Shared - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 62 Nawet kojot26 (memel26), który zajmuje się sprzedażą selektów mówi, że nigdy nie udało mu się odblokować nic na asrockach z chipsetem 770 (a770de+, m3a770de). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Gry nie powinny być żadnym wyznacznikiem stabilności, bo nie wykorzystują całego procesora. Ja bym na Twoim miejscu spróbował obniżyć mnożnik 4 rdzenia i ew podbić napięcie, na próbę mozna dać njapierw 1,4V a potem schodzić w dół i sprawdzać przy ilu będzie stabilnie. ja na kompie tylko gram w gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nawet kojot26 (memel26), który zajmuje się sprzedażą selektów mówi, że nigdy nie udało mu się odblokować nic na asrockach z chipsetem 770 (a770de+, m3a770de). na starych biosach tych plyt owszem. Nowe bodajze sa ok ale jeszcze wystepuja pojedyncze przypadki niepowodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 w gta 4 jest stabilnie a w Mafii 2 już komp się sam wyłącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Nie mówiłem? Pobierz AMD Overdrive i obniż mnożnik 4 rdzenia, sprawdź w OCCT czy działa, ewentualnie czy chociaż działa dłużej. W razie czego w tym programie możesz od razu lekko podbić napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1988 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) przeczyscilem radiator od procesora i Mafia 2 chodzi juz stabilnie temperatura byla widocznie za duza Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez marcin1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...