BariLDZ Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam. Mam grafikę Gigabyte GTX275. Była ona wsadzona w komputer, w którym spaliła się z płytą główną. Płytę wymieniłem na nową, ale grafikę naprawili mi w ramach gwarancji. Ogólnie wszystko działa dobrze, do czasu, aż biorę się za podkręcanie karty. Następuje gwałtowny spadek wydajności w grach i benchmarkach, fps spada nawet o 50%. Nie ważne czy użyje Riva Tuner'a, czy Gamer HuD'a dodawanego do kart Gigabyte'a (pobieram najnowszą wersję ze strony Gigabyte'a). Nie pomaga cofnięcie ustawień do standardowych - muszę od nowa instalować sterowniki grafiki. Nie podkręcałem jej przed tą usterką więc nie mogę tego stwierdzić na 100%, ale moim zdaniem to wciąż wina karty. Po prostu nie naprawili jej dobrze. Może robię coś nie tak? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) To czy naprawili ją "dobrze", czy "niedobrze", tego nikt nie wie, nawet panowie, którzy ją tykali, zwłaszcza z gigabyte w polsce (to samo g**** co specjalized z vobisa computronica i asusa)... ja bym poprosił o zwrot kasy za kartę, jeśli jest taka możliwość... Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez hasior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Nie ma szans na zwrot kasy. Przynajmniej do czasu, gdy karte da sie naprawic. Co do OC, to sprawdz w gpu-z jak wygladaja taktowania i szyna pamieci po OC karty. Najlepiej pokaz gpu-z karty przed OC i po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...