zielonk4 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam! Jestem tutaj nowy i mam takie pytanie do Was w sprawie 3 rzeczy. A mianowicie chodzi mi tu o zasilacz Chieftec 400Watt GPS-400-AA-101A, karte graf. GF 8800GS i procesor Intel Core 2 Duo 2.14GHz. Pytanie mam takie czy ten zasilacz Chieftec'a utrzyma tego procka i karte graficzna ?. Jezeli plyta glowna ma tez jakies znaczenie to jest to GA-945GZM-S2. Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Tak, da radę. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonk4 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 ok dziekuje :), a tak wgl. to skad o tym wiesz ? xD (chcialbym wiedziec na przyszlosc na co mm patrzec i zwracac szczegolna uwage..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 U mnie taki Chieftec trzymał Radeona X1900XT (żre więcej od 8800GS) + Pentium E2160@2,7GHz i było OK. To solidny zasilacz. Dodatkowo mam w tym zasilaczu wentylator Zephyr skręcony na 800 obrotów/minute - wieje bo wieje, fabryczny przy nim to huragan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Spokojnie,składalem podobny komputer koledze i wpakowaliśmy tam 350W dark power (chyba) ;D i dziala bardzo ladnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonk4 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 NOWY !! MUSTANG 450W PFC SILENT / WENTYLATOR 120MM (1193974107) - Aukcje internetowe Allegro tu znalazlem zasilke Mustanga 450w. Nie mam pewnosci co do tej firmy, ale wydalem kase na dysk i teraz mam juz mniej kasy na wydanie..;/ (80zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) NOWY !! MUSTANG 450W PFC SILENT / WENTYLATOR 120MM (1193974107) - Aukcje internetowe Allegro tu znalazlem zasilke Mustanga 450w. Nie mam pewnosci co do tej firmy, ale wydalem kase na dysk i teraz mam juz mniej kasy na wydanie..;/ (80zł). Po pierwsze napisz dokładnie jaki sprzęt składasz !!! Po drugie ten zasilacz to istna bomba nigdy nie włożyłbym zasiłki tej marki do swojego sprzętu. Po trzecie skoro wydałeś już kasę na dysk to źle postąpiłeś bo zasilacz kupuje się pierwszy tuż po wyborze podzespołów jakie będziemy mieć w skrzyni, z zasilaczem nie ma żartów jest to jeden z najważniejszych podzespołów komputera i nie powinno się go lekceważyć. Po czwarte wnioskując po twoich postach wynika że masz już kartę graficzną GF 8800GS i procesor Intel Core 2 Duo 2.14GHz i płytę główną GA-945GZM-S2 lecz nie wiem jak z pamięcią ram, dyskiem(model, pojemność) stoisz ale z góry polecam ci dozbieranie pieniędzy i kupno zasiłki Fortron FSP400-60GHN wtedy będziesz miał pewność że dany komputer nie pójdzie ci z dymem jak w przypadku tego Mustanga :rolleyes: Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No ale podałeś juz konkretny model zasilacza: Chieftec 400Watt GPS-400-AA-101A, i pytasz czy pociągnie. Odpowiedź była że pociągnie bez problemu więc dlaczego teraz szukasz innej zasiłki? :unsure: W ogóle to zaczynasz od [gluteus maximus] strony ale to Twój problem, dobrze Ci radzimy z zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No ale podałeś juz konkretny model zasilacza: Chieftec 400Watt GPS-400-AA-101A, i pytasz czy pociągnie. Odpowiedź była że pociągnie bez problemu więc dlaczego teraz szukasz innej zasiłki? :unsure: W ogóle to zaczynasz od [gluteus maximus] strony ale to Twój problem, dobrze Ci radzimy z zasilaczem. Bo źle postąpił i wydał większość pieniędzy na dysk twardy zamiast kupić dobrą zasiłke i stąd jego pytanie czy ten Mustang się nada. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...