Tygrysek Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam celka 500mhz , plytke glowna Abita ZM6. Po zmianie magistrali na 75 procek normalnie chodzi na 562mhz, po wstawieniu magistrali 83 i podniesieniu napiecia do 2,1v wlacza sie normalnie dosik a przed uruchomieniem widowsa wyskakuje jakis blad... Co jest grane?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam celka 500mhz , plytke glowna Abita ZM6. Po zmianie magistrali na 75 procek normalnie chodzi na 562mhz, po wstawieniu magistrali 83 i podniesieniu napiecia do 2,1v wlacza sie normalnie dosik a przed uruchomieniem widowsa wyskakuje jakis blad... Co jest grane?? Albo FSB albo Vcore za wysokie moze Provc nie wytrzymuje takiej FQ podaj mnoznik i napięcie vcore orginalne Bo 2,1 V to cos za duzo ( chyba ze wtedy były takie Vcore) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam celka 500mhz , plytke glowna Abita ZM6. Po zmianie magistrali na 75 procek normalnie chodzi na 562mhz, po wstawieniu magistrali 83 i podniesieniu napiecia do 2,1v wlacza sie normalnie dosik a przed uruchomieniem widowsa wyskakuje jakis blad... Co jest grane?? na 83mhz fsb dysk ci wysiada i tyle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam celka 500mhz , plytke glowna Abita ZM6. Po zmianie magistrali na 75 procek normalnie chodzi na 562mhz, po wstawieniu magistrali 83 i podniesieniu napiecia do 2,1v wlacza sie normalnie dosik a przed uruchomieniem widowsa wyskakuje jakis blad... Co jest grane?? na 83mhz fsb dysk ci wysiada i tyle :(bo to juz 41.5 mhz dla PCI...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 podaj mnoznik i napięcie vcore orginalne Bo 2,1 V to cos za duzo ( chyba ze wtedy były takie Vcore) mnoznik 7.5 magistrala 66, napiecie 2V, technologia wykonania 0.25um. cos jeszcze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Nio standardowe napiecie ma 2.0 tak jak to napisal niemiec. Nio na 75 idzie bez podnoszenia napiecia , nawet jak podniose mu na 66mhz vcore to nie wchodzi windows.Nio standardowe napiecie ma 2.0 . Temp nie gra roli bo procek na 563mhz ma max.temp = 34 . Nio dobra a co zrobic zeby on poszedl na tych 83mhz ?? A jak zmienie dysk to cos da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Mało prawdopodobne aby celek 500 (szczyt technologi 0.25) ruszył na fsb 83, wymiana dysku nic nie da i tak tylko niektóre wytrzymają pci 41.5 np. seagate U6 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mam celka 500mhz , plytke glowna Abita ZM6. Po zmianie magistrali na 75 procek normalnie chodzi na 562mhz, po wstawieniu magistrali 83 i podniesieniu napiecia do 2,1v wlacza sie normalnie dosik a przed uruchomieniem widowsa wyskakuje jakis blad... Co jest grane?? na 83mhz fsb dysk ci wysiada i tyle :(bo to juz 41.5 mhz dla PCI...... dokladnie :) ja w ten swosob widze ze sobie dysk uszkodzilem.. jak chodzil pol roku na 41 mhz :) przez co hdd sie grzeje jak cholera ze mozna jajka na nim smazyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ten celek to zabytek, jest naprawdę watpliwe by wytrzymał to fsb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 musialby byc naprawde dobrze chlodzony, zeby miec fsb 83. mialem celka 366,400,433 i te chodzily bez oporow na szynie 83, ale juz 466 mial opory, zeby chodzic na fsb75. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 można go puścic na pelcie i wodnym, to może by poszło ale czy reszta wytrzyma, grafa i dysk, to zobaczysz jak się sfajczą, lub nie po pewnym czasie :P :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 musialby byc naprawde dobrze chlodzony, zeby miec fsb 83. mialem celka 366,400,433 i te chodzily bez oporow na szynie 83, ale juz 466 mial opory, zeby chodzic na fsb75. Celki 366 nawet na fsb 100, czasami na 110 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 bylo to ze trzy lata temu, wtedy to ja bylem mocno poczatkujacy i takie podkrecenie dawalo duzego kopa adrenaliny. nie wiedzialem wtedy co to zmiana napiecia i ze mozna zmienic chlodzenie na procesorze :lol: czlowiek uczy sie cale zycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 dzieki chlopaki:))) wiec juz nic znim nie zrobie , chodzi sobie na fsb 73mhz czyli 563mhz... Sluchajcie dajcie mi linka do budowy WC.?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 dzieki chlopaki:))) wiec juz nic znim nie zrobie , chodzi sobie na fsb 73mhz czyli 563mhz... Sluchajcie dajcie mi linka do budowy WC.?? LINK!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...