kosaDR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam Myszka razor deathadder została przegryziona, około 30 cm od wtyczki usb, przez wrednego gryzonia zlutowałem kable jak należy opaliłem izolacje i zaizolowałem dokładnie. Myszka działała tylko nie tak jak powinna czasem nie reagowała czasem latała po całym ekranie ogólnie chodziła nie precyzyjnie nie zatrzymywała się kiedy powinna itd. nie dało się jej normalnie używać. Teraz pojawia się pytanie co moglem zrobić źle jak to naprawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Moim zdaniem w innym miejscu jest przewód przerwany. Najlepiej weź multimetr i przedzwoń kabel ruszając nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jeżeli jesteś pewien że dobrze zlutowałeś i zaizolowałeś to szukanie innego miejsca zaczął bym od samej myszki- poruszaj kablem, wepchaj do środka itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie z lutowaniem to nie zadawałbyś pytania na forum tylko szukał go sam. Jeśli przewody zostały niepoprawnie zlutowane bądź w zbyt wysokiej temperaturze to cyna mogła stracić sprawność przewodnikową (przepalona, zimny lut etc.), powstaje zbyt duży opór lub przy złej izolacji zwarcie i myszka świruje. Polecam Ci skrócić kabel po centymetrze od miejsca lutowania i spróbować jeszcze raz używając pasty lutowniczej dla poprawienia kontaktu, przy 300-350st nanieś po odrobinie cyny na obydwa końce przewodu a później zgrzej je razem, do osłony używaj izolacji termokurczliwej tylko uważaj z temperaturą żeby luty ponownie nie puściły ;) Jeśli przewód był dodatkowo ekranowany to użyj zamiast oryginalnej taśmy folii aluminiowej śniadaniowej. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosaDR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Moje doświadczenie wynosi obecnie 3 głośniki i 1 słuchawki wiec za duże nie jest lutowałem tak ja mówiłeś najpierw nanosiłem cynę na jeden i drugi kabelek i potem zgrzewałem i wszystko zabezpieczyłem wężykami termokurczliwymi jutro spróbuje jeszcze raz to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...