Gość merc1993 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witajcie, kupiłem ostatnio Z5500 100% sprawne. Chcę do nich podłączyć na raz (potem tylko zmieniać w ustawieniach źródło) Xboxa 360 Elite oraz komputer – integra z mobo ASROCK M3A770DE. Kabelki jakie mam to coaxial oraz optyczny toslink –oba z firmy Klotz. Problemy są następujące… Najpierw podłączyłem Xbox poprzez przejściówkę kablem optycznym – tylko włączam Xboxa i od razu na wyświetlaczu głośników pisze :”Dolby Digital” i wszystko jest ok. Ale kompa podpiąłem kablem coaxialnym… włączam kompa, potem AIMPA i dopiero po jakichś dwóch, trzech sekundach załacza się dźwięk – mogę manipulować zewnętrznym dekoderem głośników i zmieniać tryby min. stereo, stereo X2 i tak dalej ale… po kilku chwilach(bez żadnej zależności od nuty itp.) głośniki na nowo szukają źródła i znajdują to samo – ale 3 sekundowa przerwa jest. Podłączyłem głośniki kablem optycznym do kompa i jest lepiej tzn. grać zaczynają dopiero po 3s od naciśnięcia PLAY w odtwarzaczu ale za to potem nie przerywają… I oto lawina pytań: 1. Co jest nie tak? 2. Jak podłączyć to wszystko, żeby było dobrze i bez przerw? 3. Przejściówki jakieś? 4. Nowe mobo/ 5. Karta muzyczna? Czekam na odpowiedzi, zależy mi na czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...