Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Witam, chcialby zmodernizowac troche mojego obecnego pcta i postanowilem na pierwszy ogien kupic w/w czesci. Kwota jaka dysponuje to 1000 zl i nie mam zamiaru jej przekraczac. Komputer bedzie tylko i wylacznie do gier. Planuje oc do ostatniego Mhz wiec prosze miec to na uwadze. Dzialam na xp wiec wiecej ramu jak 2 gb nie potrzebuje. Myslalem troche nad czesciami i wyszlo mi cos takiego: AMD Phenom II X4 945 C3 GoodRam 2GB 1333MHZ plyta głowna ? - wazne, zeby nie ograniczala proca i miala wolny slot pci-e 1x. Nie wiem czy istnieje cos takiego jak "przyszlosciowa plyta glowna" w przypadku AMD ale fajnie by bylo jakby dalo sie wymienic kiedys tego proca na cos lepszego. Prosze o rady jaki zestaw bedzie najwydajniejszy w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorPL Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Poproszę o DOKŁADNĄ specyfikację komputera wraz z mocą i marką zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie wiem czy jest sens podawac wszystko skoro chce zmienic najwazniejsze czesci a grafike dokupie za miesiac, pewnie bedzie to GTX 460 1 gb. Teraz chce sie skupic tylko na tych 3 czesciach. Zasilacz to Corsair HX650 wiec co bys nie wymyslil i tak pociagnie ;) Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez Groom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Płyta może być M3A770DE. Nie wiem czy istnieje cos takiego jak "przyszlosciowa plyta glowna" w przypadku AMD ale fajnie by bylo jakby dalo sie wymienic kiedys tego proca na cos lepszego. To raczej u Intela. Co nie kupisz to i tak nowe procki na to nie wyjdą. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Przy zalozeniu ,ze bede miec troche szczescia to ta plyta pozwoli mi na stabilne 4 Ghz ? ( oczywiscie nie na boxie ) Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Po 1. Chcesz wycisnąć proca do ostatniego MHz'a i tak działać na stałe? Życzę długiej żywotności. Po 2. W przypadku AMD mobasy są dużo bardziej przyszłościowe niż u intela. Po 3. Napisz co masz teraz w kompie, bo może bardziej opłaca się wymienić coś innego. Po 4. Polecam Asusa M4A785TDV-EVO. Ma bardzo dobrą sekcję zasilania proca i dobrze daje radę z OC. Wiem z autopsji ;) Albo jakiegoś Gigabyte'a na 770. Edit: ale się was wpakowało przede mnie, kiedy pisałem ;). Jak chcesz tak kręcić to kup chłodzenie. Z boxowym wiele nie zdziałasz... Ja miałem A770DE+, czyli to samo co M3A770DE tylko na am2+ i oc było przeciętne. Ale może kiepski egzemplarz trafiłem. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Do ostaniego stabilnego Mhz, czemu nie ? 4ghz przy dobrym napieciu i niezlej wentylacji nic procowi nie zrobi. Myslalem ,ze jak napisze ,ze chce robic oc to oczywistym bedzie, ze nie bede uzywac do tego boxa tylko jakiegos przyzwoitego chlodzenia. Moj obecny sprzet to: PDC 5200 4 ghz Asus P5B Premium 4 giga ramu 8800 gt od gigabyte Corsair hx650 Samsung 500 GB F3 CM 690 II + 7 x fander selekta :D Jak juz mowilem, szukam plyty na ktorej spokojnie bede mogl przy odrobinie szczescia uzyskac 4 ghz. Jak proc bedzie za slaby, trudno. Wazne zeby plyta nie byla ograniczeniem. Jak widac trzeba zmienic 4 czesci, 3 chce zmienic teraz, grafike za miesiac,dwa. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadowek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Lepiej byś wyszedł na tym jak byś kupił q6600 i oc na 3,6ghz, lub q9550, tym bardziej że masz płytę główną bardzo fajną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie chce juz siedziec na P965. Nowy Q9550 kosztuje 1200 zl, jak na taki proc jest to cena astronomiczna, uzywki mnie nie interesuja. Poza tym proc na tej plycie bedzie strasznie ograniczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiass777 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Asus M4A89GTD PRO/USB3 500zł Goodram 2Gb 1333Mhz CL9 150zł AMD Phenom II X2 555 350zł Ceny z głowy. Płyta bardzo dobra do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Moj obecny sprzet to: PDC 5200 4 ghz Asus P5B Premium 4 giga ramu 8800 gt od gigabyte Corsair hx650 Samsung 500 GB F3 CM 690 II + 7 x fander selekta :D Ja na Twoim miejscu pomęczyłbym się z tydzień lub dwa, tzn. sprzedał graty (proc+mobo+ram - z tego, co mi wychodzi, to za 550-600 zł) i za zgromadzoną kasę kupił coś na S1156, np. i5 760 + GB P55-USB3 + Goodram 2x2GB DDR3. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Swietny pomysl :) co prawda zrobie troche inaczej, sprzedam graty, nawet niech to bedzie 500zl i kupie to co chcialem kupic + polecanego asrocka. Chlodzenie przewale ze starego kompa i za 400 zl mam pelne 4 rdzenie ktore nie sa takie zle. A ja glupi chcialem wrzucic te czesci do szafy i o nich zapomniec. Do tego gtx 460 i znowu mam spokoj na chwile a nie lubie duzo kasy wydawac na kompa. Dzieki jeszcze raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...