esem Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Jak dzisiaj kupować tego FICa to którego? Na co zwracać uwagę? Jak widać nie ma nowych dostaw a w starych dostawach są różne warianty. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 esem: sa 3 rodzaje Fic au13, czytaj wczesniej w topicu!!! a na co patrzec??? chyba tylko na cene bo dana wersja wystepuje tylko w jedej odmianie ... (wszyscy, ktorzy do tej pory kupili Fica maja NB A1 i SB A3...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 i moje pytanie: sprzet jak ponizej, cooler (igloo2410, firmowo 2800obr) podpiety do fana ze zmiennym napieciem, no i temperatura... jak mam otwartego raptem winampa i jedno okno explorera to MBM5 wskazuje ... 56C przy 2300obr jak bylo troche chlodniej (dzisiaj u mnie 30C...) to bylo 53C przy 2100-2200obr. Zostawic tak jak jest??? 56C to nie za duzo??? z tego co pisaliscie to ta plyta troche przeklamuje temp.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 56 to jeszce luz, szczegolnei ze masz prawie 2GHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Mam już mobo z powrotem. Poprzednia musiała być nieźle walnieta bo dostałem nowy egzęplarz (po zapodaniu fbs200mhz). Na razie jadę na 150x12.5 bo czekam na Ram TwinMos PC3200, ale potem daję na 2.2ghz lub wyżej. Co do odczytu temp, to jest tu jakaś lipa. Z Titanem TDB5 na 3000rmp i proc na default (11*133 1.5V) po starcie pokazuje w biosie 41 stopni. Chyba czujnik trochę zawyża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 ma ktoś z was może tą wersje najbardziej rozbudowaną (bo ją kupuje) i wie jak się kreci ?? Bo na razie tylko doczytałem że wersja BASIC sie dobrze kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 ma ktoś z was może tą wersje najbardziej rozbudowaną (bo ją kupuje) i wie jak się kreci ?? Bo na razie tylko doczytałem że wersja BASIC sie dobrze kreci na moj gust to wszystkie sie rowno kreca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 ja ostrzegam przed ta plyta .mialem ja wczesniej .poszła do serwisu<bios sie zwiesil raz a pozniej plyta juz nie wstała> a po 2 tyg.doplacilem 25 zł i kupilem tego abita nf-7i jak narazie jestem o 100% barziej zadowolony.w sklepie powiedziano mi ze jak dotad 7 plyt wysłali na serwis-juz ich w sklepie nie sprzedaja-ale to musiałabyc jakas wadliwa seria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 ja ostrzegam przed ta plyta .mialem ja wczesniej .poszła do serwisu<bios sie zwiesil raz a pozniej plyta juz nie wstała> a po 2 tyg.doplacilem 25 zł i kupilem tego abita nf-7i jak narazie jestem o 100% barziej zadowolony.w sklepie powiedziano mi ze jak dotad 7 plyt wysłali na serwis-juz ich w sklepie nie sprzedaja-ale to musiałabyc jakas wadliwa seria. Cóż - miałeś pecha: zdarza się. Ja spróbuję tej płyty za kilka dni. :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 nie wyjdziesz na niej z FSB wyzej niz 200 :( poza tym alles gut! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nie wyjdziesz na niej z FSB wyzej niz 200 :( poza tym alles gut! no co ty ja pojechalem fsb 220 synchro z memorkami (na 440Mhz) i chulalo jak trza, ale soundstorm zglupial :? niestety powyzej fsb 200 pokazuje jakies krzaki zamiast odczytow cpu i pamieci na POST - typu 'Memory clock 14 Mhz :wink: ' ale w windzie wszystko ok :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nie wyjdziesz na niej z FSB wyzej niz 200 :( poza tym alles gut! no co ty ja pojechalem fsb 220 synchro z memorkami (na 440Mhz) i chulalo jak trza, ale soundstorm zglupial :? niestety powyzej fsb 200 pokazuje jakies krzaki zamiast odczytow cpu i pamieci na POST - typu 'Memory clock 14 Mhz :wink: ' ale w windzie wszystko ok :P co do windy to u mnie nie bardzo , raz mi pokazal ze mam fsb 260 +/- :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bierz spokojnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Napewno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ja mialem FICa AU13 (tego najbardziej wyposazonego) i po 2 tygodniach padl... poprostu nie wstal po probie uruchomienia kompa mimo ze 2 minuty wczesniej smigal ok. Zmienilem mobo na Abita NF7-S i sie ciesze :) PS. Wyciagnalem na FICu 2100MHz(200x10,5) na jakims badziewnym Titanie (temp okolo 60C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 I jesteś jedynym ktory miał taki proble - zresztą jak sam napisałeś sklep ktory sprzedawał miał jakąś wadliwą serję. U mnie wszystko pięknie i stabilnie - jakieś większe kręcenie jak poskładam chłodzenie i zakończę sesję... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 "Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? " Ja na Twoim miejscu brałbym ją w ciemno ponieważ osobiscie miałem już kilka płyt i to bardziej "markowych" np: Gigabyte Ga7va-z nią wszystko było dobrze o ile się nie kręciło ale po o/c zaliczyłem pad płyty i to dwa razy na szczęscie dostałem a servisu nową , nauczony przykrym doswiadczeniem sprzedałem gigabyta i kupiłem FIC AU 13 kręce nią ile się da i wszystko hula na maxa, tak że w moim akurat wypadku na pewno gdybym miał kupić ją jeszcze raz to zrobiłbym to bez wachania. :) p.s dodam tylko że płyta ma zajebisty zintegrowany dzwięk i jest bardzo stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ja chyba jednak wziablym 8RDA+ :) chociaz na razie nie narzekam :) Watcher - jestes bogiem AU13, jak to zrobiles? (220 synchro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? :oops: Jak masz do niej dostep to kup. Najwyzej oddasz do reklamacji jak bedzie cos nie tak. Poza tym na mojej FIC AU13 nie dzialala sieciowka... Nie mowie ze FIC jest beznadziejny ale trzeba trafic na dzialajaca plyte ^_^ (w moim przypadku to sie nie udalo :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 nie wyjdziesz na niej z FSB wyzej niz 200 :( poza tym alles gut!Wlasnie. No wiec nawiazujac do mojego watku o kupnie plyty z dzirkami wokol SocketA - czy warto kupic tego FICA AU13 jak i tak nie mam zamiaru latac na fsb powyzej 200MHz??? Acha oswieccie mnie w temacie czy Winda XP wstanie na NForce2 jesli wczesniej to bylo KT133A. Przy przesiadce VIA-VIA nie bedzie problemu, ale bardzo mi zalezy na tym, aby sie udalo w przypadku NForce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Z przesiadką z TX na Nforce był problem :D:D:D Jak Ci pomogłem to proszę. Tak na serio to nie jestem nawet pewien czy via-via się uda - chyba, że już próbowałeś... Jak coś to skopiuj Document and settings to połowę ustawień będziesz miał z głowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? :oops: moim zdaniem rozgladaj się za inną płytą. miałem w swoich łapkach 3 egzemplaże i każda z nich miała jakieś poważne problemy:( dopłacilem 150 zł i kupilem abita. teraz nie wiem co to są problemy z komputerem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 nie wyjdziesz na niej z FSB wyzej niz 200 :( poza tym alles gut!Wlasnie. No wiec nawiazujac do mojego watku o kupnie plyty z dzirkami wokol SocketA - czy warto kupic tego FICA AU13 jak i tak nie mam zamiaru latac na fsb powyzej 200MHz??? Acha oswieccie mnie w temacie czy Winda XP wstanie na NForce2 jesli wczesniej to bylo KT133A. Przy przesiadce VIA-VIA nie bedzie problemu, ale bardzo mi zalezy na tym, aby sie udalo w przypadku NForce2. u mnie przy przesiadce z kt400 na nforce2 (Win XP) nie bylo problemów :P winda przetrzepała wszystko i po jakis 5minutach juz bylo po sprawie. Niestety w drugą stronę to nie działa :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 ja sie przesiadalem z AMD760 na nF2 i tez poszlo bez bolu, jakby to ladnie powiedziec... plyta jest dobra ale nie rewelacyjna (SoundStorm swietny jako efekt do gitary, a o wiele tanszy hehehe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 ja sie przesiadalem z AMD760 na nF2 i tez poszlo bez bolu, jakby to ladnie powiedziec... plyta jest dobra ale nie rewelacyjna (SoundStorm swietny jako efekt do gitary, a o wiele tanszy hehehe)hmm, czyli teoretycznie nie powinienem miec problemow przy przesiadce z KT133A na NForce2. Jesli moglibyscie napisac mi PW ze szczegolami samego procesu, czy cos instalowaliscie z plytki XPka, jaki system plikow, itp? na PW bylbym wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? :oops: Ja ten topik rozumiem tak: 1. Należy trafić na działający egzemplarz płyty, bo można mieć różne przypadki: a to Dual nie działa, a to sieciówka padnięta a to muza... Ci co trafili dobrze - są zadowoleni (nawet bardzo), Ci co trafili nieciekawie: psioczą, 2. Należy zdawać sobie sprawę, że support ze strony producenta będzie żaden: na nowe BIOSy czy indywidualne drivery nie ma co liczyć. Ponieważ wchodzi 64bit to dla 32bitowców pewnie producenci MB nic nie będą już robić. Mi osobiście na SounStorm nie zależy. Pytanie czy jest inna MB która ma lepszy stosunek cena/możliwości :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Właśnie mocno zastanawiam się nad kupieniem AU13. Pytanie do posiadaczy: czy gdybyście mieli tą wiedzę którą już nabyliście jako uzytkownicy - to kupiliście by ponownie AU13? A może jednak powinienem rozglądać się za inną płytą? :oops: Ja ten topik rozumiem tak: 1. Należy trafić na działający egzemplarz płyty, bo można mieć różne przypadki: a to Dual nie działa, a to sieciówka padnięta a to muza... Ci co trafili dobrze - są zadowoleni (nawet bardzo), Ci co trafili nieciekawie: psioczą, 2. Należy zdawać sobie sprawę, że support ze strony producenta będzie żaden: na nowe BIOSy czy indywidualne drivery nie ma co liczyć. Ponieważ wchodzi 64bit to dla 32bitowców pewnie producenci MB nic nie będą już robić. Mi osobiście na SounStorm nie zależy. Pytanie czy jest inna MB która ma lepszy stosunek cena/możliwości :?: Przejzyj reszte przyklejonych topicow... Ja tez chyba po tym oleje FICa (nie bede nad nim sie zastanawial) bo roznica 5zl do EPOX 8RDA3 to zadna roznica :D, a z EPOXem z tego co czytam az takich jaj nie ma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 dokladnie bracia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 dokladnie bracie ;) To do mnie czy Spidermena :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...