Skocz do zawartości
Megabyte

FIC - tania płyta na nforce2

Rekomendowane odpowiedzi

FIC MI ZDECHL :( PRZY FSB 233MHZ WIECEJ SIE NIE DALO :? TERAZ LEZY BIEDNY BEZ BATERII DO WCZORAJ. DA SIE GO JAKOS OZYWIC BO JAk nie to nastepne 2 tygodnie spedze na PII-300@450 :cry:

zawisl podczas sava ustawien biosu i musialem dac dicha i juz nie wstal biedny fic niech spoczywa w pokoju :bij:

wiatraki sie kreca :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez chyba po tym oleje FICa (nie bede nad nim sie zastanawial) bo roznica 5zl do EPOX 8RDA3 to zadna roznica :D, a z EPOXem z tego co czytam az takich jaj nie ma :D

8RDA3 to nowość: napisz o niej coś więcej, oczywiście poza tym co można wyczytać na stronie EPOXa.

Jaka jest jej cena i gdzie ją można kupić? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ucieszy pewnie Watchera (czytalem - pech... :( )

mianowicie mozna na FICu AU13 wyjsc z FSB >200! wczesniej w to watpilem bo mi nie wychodzilo ale jest!!! dalem timingi na 11-3-3-2,5 i krolestwo jest moje! mam 222x10 bo nie moge bardziej vcore'a podniesc (juz jade na 1,925) byloby wiecej

wszystko przez proca JIUHB0302 nie najgorszy mimo wszystko bo 2,2 GHz chodzi, ale zasmakowalem w wysokich czestotliosciach i chce wiecej! szukam lepszego JIUHBa, wzglednie moze kupie Bartona 2500+ albo ktoregos z nowych Thortonow....

Watcher co do Twoich experymentow - dalem dzis 230x8,5 (juz nawet 230x9 unstable) w miare, ale na 233 kompletnie niestabilny bylem... :( zwalam wine rowno na procka oraz na pamieci ktore chodza w dualu

PS. zostawie prime'a na noc i jutro sie podziele rezultatami, na razie super pi zyskalo 6 sekund (1:47@202x11 vs 1:41@222x10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemanko, probowal ktos z was nagrywac jakis dzwiek z mikrofonu na soundstormie na tej plytce? bo jak ja nagrywam to mam straszne trzeszczenie, jest duzo glosniejsze niz moj glos, czy ktos z was tez to ma, a jak nie to powiedzcie jakie wykonaliscie zabiegi (jakie stery itd.)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wylaczalem i to nic nie dawalo, tyle tylko ze buczenie bylo cichsze tak samo jak moj glos, dodam ze nie jest to wina mikrofonu bo sprawdzalem to na 3 mikrofonach (w tym dwa wokalne) i bylo to samo. Juz nie wiem co mam zrobic, lipa straszna :/ moze ktos wie co zrobic?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemanko, probowal ktos z was nagrywac jakis dzwiek z mikrofonu na soundstormie na tej plytce? bo jak ja nagrywam to mam straszne trzeszczenie, jest duzo glosniejsze niz moj glos, czy ktos z was tez to ma, a jak nie to powiedzcie jakie wykonaliscie zabiegi (jakie stery itd.)

Pozdrawiam

Tez mialem z tym problemy ale mobo przestalo dzialac wiec teraz nie mam takich problemow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj w euforii po zmartwychwstaniu fica :D :D :D urwalem termistor z pod CPU ktory odczytywal temperaturke z niego :x ale poradzilem sobie z tym problemem wlutowujac go zpowrotem na PCB na swoje miejsce :twisted:

jedna rzecz mnie zdziwila - ten termistor mial regulowac predkość wentylatora podlączonego do wejścia "CPU FAN" na płycie czyli po urwaniu go (termistora) obwód regulujący jego prędkość powinien sie przerwać, a wiatrak sie zatrzymac - a tak sie nie stało 8O Wiatrak kręcił sie dalej a napięcie go zasilające wynosiło nadal 7V.

Wniosek: żadnej regulacji prędkości wiatraczka nie ma i nigdy nie było; źle zaprojektowane jest PCB płytki i prawdopodobnie wynika to ze źle dobranych elementów (kondensatorów, tranzystorów or sth). Ta "ficowa regulacja" napięcia wentylatora to zwykły bullshit :!: :!: :!:

Pozdrowienia dla kłamliwego support centeru fica :evil: :evil: :twisted: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jest i Watcher ze swoimi szalonymi FIC-cjami :) czlowieku ten Twoj AU13 to juz sporo przeszedl, wiecej niz moje wszystkie plyty glowne razem wziete!! co Ty nie masz co robic i bijesz nim o sciane?

a co do moich zmagan z FICem to pomyslimy w sobote, bo jestem na uczelni a komp w domu (dostalem warunek!! hura!! ale sie dzis na@#%ole!!) mysl jest - przelozyc pamieci co by nie bylo duala, i pojsc 230x9,5, moze tak pojdzie, na pewno pamiec bedzie wydajniejsza niz na 211X10,5 single, zegar porownywalny, tak ze kto wie??

ale to wszystko zobaczymy... na razie czeka na mnie morze alkoholu to przebycia... (trzeba jeszcze zdac... :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ... dziś dołączam do waszego grona ;) ... more info jutro lub dzis kolo północy FIC AU13 + Braket za 370 zł ;))))

PS. Ile macie 3dmarków2001 na waszych płytach ?? ciekawe o ile mi wzrośnie wynik (fica kupuje dla SS nie dla 3dmarka ale ...;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy użytkownicy FIC AU13 :) mam problem i nie wiem czy dobrze wydedukowałem, a mianowicie miałem kilka uworków w formacie ogg i zachciało mi się przekonwertować je na mp3 i teraz problem, po konwersii kilku 2-3 rozjeżdża mi się obraz na monitorze - kolorowe portójne podwójne czcionki ogólnie kaszana na ekranie i to niezależnie czego urzywam do konwersji, wygląda to na przegrzewanie grafiki (radeon 9100), ale nic z tego !!! :evil: w grach nawet najbardziej wymagających nic takiego nie występuje!!! pogram wychodze z gry i pulpit elegancki , może to wina mostków na płycie głównej ? (za gorąco im), ale dlaczego w takim razie gierki chodzą normalnie seti sie liczy (barwkomp) pozdrawiam :) i komputer chodzi jak ta lala, a przy konwersji muzyki takie jajka :) może ktoś się z czymś takim spotkał ? ot zagwozdka. :) :idea:

ps. czy do bracketa A73 powinien byc dołączony kabel połączeniowy (kupiłem w sklepie internetowym) ? bo w paczce go nie było. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.....za 390-400zl mozna juz kupic Soltek'a FRN2-L

Nie skorzystam, poniewaz soltek nie ma soundstorma, a tutaj bede mial jeszcze do tego serial ata, firewire i sieciowke 3com`a. Jak zamawialem wczora tego fica to juz mi wciskali MSI, ale sie nie dalem i juz nie moge sie dzisiaj doczekac plytki :)

co ty gadasz ... au13 za 380 zł nie ma sata i firewire ;( ... PS. moze juz cie ktos potem poprawil ... przebijam sie dalej przez 18 stron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rork: co sie denerwujesz? ja jedyny problem jaki mam z muzyka to ze dzwiek sie chrzani jak dluzej poslucham MP3, konwersja u mnie idzie spoko nic sie nie dzieje

co do kabelka to bracketa nie mialem i jakos nie moge dostac, ale logicznie rozumujac to chyba powinien byc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie waly wala w wala, pisalem o tych dziwnych rzeczach ze smiesznymi czestotliwosciami pamieci wyzej 200 :) no response ale plytka ogolnie OK, jak za taka cene

BTW usmialem sie wczoraj bo bylem u kumpla co to kupil w wakacje nowego kompa (zarobil to wydal :) ) - Barton 2500+ na jakims KT400, do tego ti4200, jakies inne bebechy niestety tylko 256 RAMu, no i mowi mi ze zrobil 10000 3DMarkow 2k1 :) - wczesniej mial P3 933 i GF2Ti, ze o mojej wczesniejszej bidzie nie wspomne (nie wiedzial ze ja tez sie przesiadlem), w ogole wielki LOL kolesie w sklepie dali mu jakis zwykly cooler, a proca ustawili mu na 133x10,5 :), sam sobie ustawil tak jak powinno byc... :) i tempy ma rzedu 55C

no i jak mu powiedzialem ze ja robie 17000 3d2k1 to mu sie zrobilo goopio :) ale on nie kreci.... i w ogole nie szaleje, woli wydac wiecej niz mniej a krecic

sorry za OT... :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...