erio Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 o ale mu pojechali :P co do fsb to przesadzili - leci powyzej 200 :x ale generalnie to maja niestety racje. Nie wspomnieli o zaniżonym napięciu na CPU FAN i "wsparciu technicznym" :? ja lece na FSB 220 LOL!!!!!!!!!!!!! a co do tego gorszego dzwieku na moim SS ... jak sie uzywa tego programu benchmarkującego ... gdzie jest napisane ze jest "avarage" ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 W artykule napisali, ze na cd nie mieli Nortona AntiVirusa 2002. Ja mialem...mialem nawet wersje 2003 ;) to co jest na cd z driverami zalezy od jej wersji. tobie sie trafila wersja 1.2 (prawdopodobnie) - nadruk widoczny na środkowym kółku krążka; juz w wersji 1.21 i 1.22 i wyższej tych programów nie ma :!: btw. masz abita czy fica :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Watcher ... masz b. podobny konfig do mojego hihihi ... tez mam MDT ;) tez mam Deera tez mam Optiview 17 LX95 (max 1600 x 1200 ) ... FSP chwilowo w serverze (myslalem ze nie ma tej poczwórnej kostki a ma) .. ale zamienie bo mi daje chyba nawet stabilniejssze napiecia niz deer 350 a jest ciezki i porzadny i ma wiatrak 12 cm na dole ;) ... czemu nie masz wyzszego fsb ... dawaj na 220 ;) (jestem na 7 stronie czytania tego topicu ...moze nie doczytalem wszystkiego ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jak jest wlasciwie na tym FICu z SS bo po przeczytaniu artykulu na frazpc.pl nie wiem jak z tym dzwiekiem czy taki ciach!owy??? A ja nie mam jak sprawdzic (glosniki mam takie ze ledwo co ciagna) , czy moze poprostu trafili na jakos upsoledzona :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 http://audio.rightmark.org/test/audigy/cre...udigy-1644.html powyżej wyniki SB Audigy A Moje wyniki są chyba w 41 komentarzu do artykułu na frazpc.pl PS. Niech ktos zapoda wyniki z RightMark Audio Analyzer ver 5.1 na innym SS niz ten na FICu ... ciekaw jestem różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 a ja juz mialem dosyc tego fica :!: dlatego teraz mam ABITa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 a ja juz mialem dosyc tego fica :!: dlatego teraz mam ABITa 8)nie mów, że ktoś tamtego weterana wziął? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 W artykule napisali, ze na cd nie mieli Nortona AntiVirusa 2002. Ja mialem...mialem nawet wersje 2003 ;) to co jest na cd z driverami zalezy od jej wersji. tobie sie trafila wersja 1.2 (prawdopodobnie) - nadruk widoczny na środkowym kółku krążka; juz w wersji 1.21 i 1.22 i wyższej tych programów nie ma :!: btw. masz abita czy fica :?: Mialem FICa ale padl. Teraz mam Abita i jestem bardzo zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 a ja juz mialem dosyc tego fica :!: dlatego teraz mam ABITa 8)nie mów, że ktoś tamtego weterana wziął? :D 8) 8) :lol: :twisted: :twisted: :wink: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 a ja mam fica ani19 co o nim sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Chyba coś ci słabo chodzi, bo piszesz o porady 8) Pozatym to topic o AU13 i ewentualnie AU11. Jak ci ta VIa źle chodzi to zmień na NF7 z SS i Lan (~380zł) bo lepsza od "Naszej" płytki - niestety :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 adnet -> ale NF7 nie ma SS (dopiero NF7-S) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam wszystkich posiadaczy FIC AU13 :D Chciasłbym na tym forum spytać się o pare rzeczy na temat tej płyty :D 1. Jakie macie temperatury podawane na procesorze na waszych płytach bo ja mam ok 55 - 60 stopni w stresie i nie wiem czy to troche nie za duzo :twisted: ( czujnik pod procem jest dogięty do procesora, tak że go dotyka od spodu ). 2. Ile MAX udało się wam wycisnąć na tej płycie MHZ lub FSB ? U mnie max FSB na moich Kingstonach to 223 FSB cas 8333 2.8 V (512 w jednej kości) i FSB 233 :twisted: na TwinMosach DDR 400 na cas 8332.5 przy napieciu 2.8 V ale to była kosc 256 MB :) Co do procesora to 10x223 czyli 2230 MHZ to jest na tym FSB max co mogę stabilnie wycisnąć, ale winda wchodzi na 11x223 do windowsa ale grac sie na tym nie da, możliwe że to mój FEEL 300 W nie daje rady 12 V jest na poziomie 11.50 :evil: Te pytania tu są tylko z czystej ciekawości :twisted: Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 cholera sam juz nie wiem ile moje pamieci wyciagaja(przez te krzaczki :evil: ) wiec tak: w biosie w zakladce (gdzie zmienia sie fsb ) dalem na auto i doszedlem z fsb do 191MHz , dalej nie chialy isc (poprostu nie wlaczal sie ) , nic nie dawala zmiana timingow nawet napiecia :!: :!: , ale jak zmienilem w tej zakladce na pamieci 1:1 to doszedlem do 220MHz(pamieci to 333 jak w podpisie) :!: :!: :!: sam nie wiem juz co mam myslec przez ten syf :cry: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jaan -> nia bardzo rozumiem, o co Ci chodzi... narzekasz, że pamięci słabo chodzą? przecież 333 puściłeś jako 440 sync - IMO wynik jak na tę płytkę niczego sobie :] a i pamiątki ładnie idą (tylko zmień te potworne timingi, bo aż żal patrzeć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 jaan -> nia bardzo rozumiem, o co Ci chodzi... narzekasz, że pamięci słabo chodzą? przecież 333 puściłeś jako 440 sync - IMO wynik jak na tę płytkę niczego sobie :] a i pamiątki ładnie idą (tylko zmień te potworne timingi, bo aż żal patrzeć) dobra chrzanic to :D a co teraz myslisz Towarzyszu o timingach??? za bardzo sie w nich nie orientuje , ale cosik wyczytalem .. jak gdyby co czekam na propozycje :D i jeszcze pytanko co sadzisz o tym napieciu 2,8V??? czy takie napiecia zabijaja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Napięcie na RAM 2.8 V jest OK, nic sie nie stanie z nimi chyba że sie bardzo grzeja to wtedy radiatory lub mniejsze napięcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 a co teraz myslisz Towarzyszu o timingach??? za bardzo sie w nich nie orientuje , ale cosik wyczytalem .. jak gdyby co czekam na propozycje :D propozycja :] <--= zastosuj się do "prawa _Vip_'a" :mrgreen: i będzie miodzio jeszcze pytanko co sadzisz o tym napieciu 2,8V??? czy takie napiecia zabijaja?nie, nie zabijają :D ale mimo wszystko proponuję zmniejszyć je nieco - na niższym też powinno działać stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 jeszcze pytanko co sadzisz o tym napieciu 2,8V??? czy takie napiecia zabijaja? nie, nie zabijają :D ale mimo wszystko proponuję zmniejszyć je nieco - na niższym też powinno działać stabilnie hmmm probowalem z nizyszym napieciem i kupa, to powinno chyba nie dotyczy moich pamieci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Witam, przeczytałem cały topic o tej płytce, a że chce kupić nowa w miare tanią płytke bardzo się zaciekawiłem tą płytą. Więc tak z moich potrzeb wynika, że bede podkręcał, ale nie za dużo (max fsb ok. 180 bo wyżej mi pamiątki nie pójdą), nie potrzebuje dodatktowych bajerów typu firewire czy sata, czyli ta płyta jest idealna dla mnie (w okolicy kosztuje 370zł), ale mam jedno ale kolega umieścił tu adres z testem tej płyty i coś nie bardzo tam piszą o SS, a własnie ten dzwięk mi jest bardzo potzrebny bo na SB mi się nei zanosi a mój ECS strasznie suzmi przy muzie i dlatego chciałem się zapytać czy to prawda co oni tam piszą, czy tez dzwięk jest bajerka bo jeśli dzwięk cool to biore ją odrazu. A i jeszce coś jakby jednak nie wypaliło z tą płyta to co mi polecacie z tańszych mobo z SS, w maire dobrą do podkręcania i bez dodatkowych bajerów ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 powiem tak mam tę płytkę już z 5 mięsięcy i chodzi bez zarzutu mam tu na myśli podkręcanie, wydajność i dzwięk. Miałem kilka płyt w swojej historii ale tylko z fica jestem naprawdę zadowolony co do dzwięku to miałem porownanie takie poprzednio miałem Gigabyte GA7VAX + SB Live 5.1 z dzwięku nie byłem do końca zadowolony Nie wiem ale SB Live + chipset VIA = problem nie do wyeliminowania dzwięk poprostu był z takim metalicznym jakimś zakłóceniem próbowałem wszystkiego łatki od via o nazwie latecy pack i [ciach!]o nic nie pomagało. Teraz mam Fica + SS +Creative P-580 5.1 i dzwięk w dolby digital jest super uwież mi (w tym teście na Frazirze może dostali wadliwą sztukę do testu i tak wyszło to tylko moje przypuszczenie), ja tylko podaje moje spostrzezenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ok to ja chyba lece do sklepu, jeszce coś chcialem kupić Thortona 2000 (jaką serie polecacie?) i chlodzenie, ale nigdzie u mnei nie moge dostać Theramltake a marzyl mi się Volcano 7+ 8) i chciałem się zpaytac czy jakies chlodzenie z tych mneijznanych jest dobre bo koles ze sklpu pokazywał mi jakiś radiator za 70 zł wysoki z miedzianą podkładką z wysokim wentylatorem (mial dośc duży skrzydełka) i powiedzaiał ze go nie miał ale z budowy wygląda na dobry, tak się pytam bo nei chciałem się zrazić jak mojego thortona jakzaczne kręcić, no i mój trefny zasilacz, mam mało kasy a widizałem Tracera 400W za 105 moze go kupie tymczasowo bo max wykręcać nei chce i to chyba mi stkynie, sorry że tlye pisze tu ale coś napaliłem się na kompa i jakoś mi się nei chce wszytkiego szukac po kolei :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Co do zasialcza to polecam Ci Modecom FEEL ESP-300ATXSP4 , sam taki mam. Całkiem ladnie chodzi , o wlasnie i cena dobra 70zł :D :lol: , mi wystarcza. Jest jeszcze taki sam tylko z PFC za ok 100zl. W kwestii coolera polecam Whisper Rock'a IV , jesli nie chcesz za bardzo krecic to jest w sam raz. A Thortonach jest caly topic ~14 stron , wiec mozna sobie poczytac ---> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45420 I jeszcze cos to nie jest chyba miejsce na twoje pytanie :D aaaaaaaaaaa jak bym mogl zapomniec BYŁO SZUKAJ !!!! :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Garfield widzę ze masz takiego samego radka od gigabyta podaj wynik w 3dmarku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 co do mojego radka to coż z testów jakie czytałem jest minimalnie gorszy (wydajnościowo) od bba, no ale za to dosatałem lepsze chłodzenie i gry w pudle :twisted: a co do moich wyników to hmm komp jak w podpisie niepodkręcany wogóle i win xp niestety format byl tlko raz w styczniu jak płyte kupowalem a nie chciało mi się potem i mam jakies 8400 marków oczywiście w 2001, ale zobaczymy jak se kupie tego FIC'a , nowego procka, podkręce to (razme z kartą) i zainsatluje nową winde to będzie jazda :twisted: :twisted: A co do zakupu to ktoś podal link dop takiego sklepu http://www.gvctax.pl/komputery.htm i z tego co widze mają dość tanio, ale troche się boje bo firma jakaś neiznana, może ktoś tam kupowal lub mieszka neidlaeko i jest pewny za ta firmę to niech napisze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 zobacz tu http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&gr...bf0c0c829871d8f albo tu www.tedsoft.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 a nowego biosa ani widu ani słychu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 po co ci bios do fic'a skoro przesiadłeś sie na epoxa :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 po co ci bios do fic'a skoro przesiadłeś sie na epoxa :?: :wink: nigdy nie wiadomo ile epox pozyje - trza monitorowac sprawe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 po co ci bios do fic'a skoro przesiadłeś sie na epoxa :?: :wink: nigdy nie wiadomo ile epox pozyje - trza monitorowac sprawe ;) a moj FIC zmarl! dwa tygodnie temu! i do tego sirius nie odpowiada jak ich pytam w sprawie reklamacji, chyba sie jutro do nich przejade.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...