Skocz do zawartości
Megabyte

FIC - tania płyta na nforce2

Rekomendowane odpowiedzi

Zawyza, zawyza i to o prawie 10 C

a skąd takie stwierdzenie ? montowałeś jakiś czujnik za prockiem lub na rdzeniu? bo temperatura radiatora może być faktycznie 10 stopni niższa. ja na swoim ficu AU13 w spoczynku mam 39 a w stresie 44 stopnie na dość mocno wykręconym procu. to umnie napewno nie zawyża, radiatora jak dotykam jest ledwo letni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do:

Brus

lubmich

JarekG

i ktokolwiek wie

panowie dajcie cynk gdzie kupic AU13

w moim sklepie jak podam im żródło to ściągną

zaśpiewali mi 400 (marże biorą chyba z 30%)

powiedzcie - czy to nie rozbój w biały dzień :?: :evil: :twisted: (tymbardziej że waluta leci na ryj)

w sobote (26.07.2003) siora będzie we Wrocławiu to może mi kupić - tylko niemam pojęcia gdzie

please - niech ktoś z Wrocławia zapoda jakiś sklep z tą płytą

(niechce mi się wierzyć że w całym Wrocku jej niema)

- jak tak dalej pójdzie to wezmę rda+ za czterysta pare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś z was moze podać jakie uzyskuje temp na tej płycie bo wydaje mi się że moja płyta zawyża poprzednio miałem gigabyta ga7va i temp athlona 2200 42 stopnie a teraz na ficu mam prawie 55 stopni czy ktos moze potwierdzić że płytka zawyza czy to tylko poszczegolne egzemplarze tak mają aha wentyl to zalman 6000 alcu jest to o tyle uciązliwe ze nie wiem jaka jest rzeczywista temp proca a moze to wina biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko wlasnie stalem sie posiadaczem tej plytki :-)

ale mam do was pytanie czy wersja bez SATA powinna miec kabelki do SATA i porty do SATA na plycie? :-)

bo ja je mam a zamowilem wersje tylko z FW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misie nowe sterki do nForce2 sie pokazały:

http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_wi...winxp_2.45.html

Release Notes

WHQL certified kit for nForce and nForce2 (NOTE: the graphics drivers in the English only kit is not WHQL certified. However, it is the same driver version as the international kit) Includes support for nForce2 400 and nForce2 Ultra 400 EAX fixes and compatibility improvements in Operation Flashpoint Neverwinter Nights The Matrix Reloaded Grand Theft Auto: ViceCity Mafia Battlefield 1942Updated audio control panel 3D audio performance improvements NOTE: NVIDIA accelerated IDE drivers are not included in this release.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

1. Czemu zmieniles na epoxa (chyba kiedys 8rda+ juz miales)?

2. A co z FICem zrobiłeś?

1.Wiesz jak to jest - sklep - klient - trzeba sprzedać

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem FIC Au13. Na razie nie mam większych zastrzeżeń do płyty - przesiadłem się z ECS K7VZA... Zapędów O/C jak na razie nie mam, takze o nic z tych rzeczy nie pytajcie, ale mam jeden problem. Otóż posiadam jak widać w podpisie Audigy 1, czytałem wcześniej tematy ludzi, którzy skarżyli się na trzaski tej karty oraz Live pod XP. Mnie tam chodził SB świetnie aż do dziś... Nie wiem co to za dziwny konflikt, ale jak pisze na klawiaturze to tnie mi mp3-jki. Trzaski i przeskoki o ułamek sekundy nasilają się gdy właśnie pisze (teraz też)... Zainstalowałem już jakieś nowsze stery do Audigy no ale to nie pomogło (obecna wersja sterownika 5.12.1.383)... Ktoś wie o co chodzi?

Żeby nie było całkiem offtopic, to płyta jest super. W 3dm wynik podskoczył mi o 1000 pkt (no RAM też miał swój udział w tym zapewne ;))...

(szukałem o trzaskach, ale nie widziałem jakichś konkretnych rozwiązań tego problemu -- może źle szukałem...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

update: FIC AU13 ZNOWU U MNIE ZA 2 DNI ;0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

Watcher

opchnij mi fica niesmiganego z gwarancja za rozsadna cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

skad ta nagla zmiana?? 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo ziomale :lol: dobra juz powaga , mam lekki problemki . Wygrzebalem na plycie ze sterami taki programki do monitorowania czujnikow temp i reszty o nazwie 1staid , caly problem w tym ze po zainstalowaniu wypluwa blad Chipset not supported i na tym uruchamianie sie konczy , czy moglby ktos sprawdzic ten programik czy cus, bo jestem ciekaw w czym wina

dziekx :D z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo ziomale :lol:  dobra juz powaga , mam lekki problemki . Wygrzebalem na plycie ze sterami taki programki do monitorowania czujnikow temp i reszty o nazwie 1staid , caly problem w tym ze po zainstalowaniu wypluwa blad Chipset not supported i na tym uruchamianie sie konczy , czy moglby ktos sprawdzic ten programik czy cus

dziekx :D  z gory

heh, no ja mam dokładnie to samo... ma ktoś jakieś rady or smthg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo ziomale :lol:  dobra juz powaga , mam lekki problemki . Wygrzebalem na plycie ze sterami taki programki do monitorowania czujnikow temp i reszty o nazwie 1staid , caly problem w tym ze po zainstalowaniu wypluwa blad Chipset not supported i na tym uruchamianie sie konczy , czy moglby ktos sprawdzic ten programik czy cus

dziekx :D  z gory

heh, no ja mam dokładnie to samo... ma ktoś jakieś rady or smthg ?

juz tak jest ze producenci pakuja jak najwiecej softu na plytki, nawet jak nie jest on przystosowany do nowego produktu. np mobos gigabyte na kt600 i easytune4 (do krecenia) ktory nie dziala z tym chipsetem.

jest tyle innych programow do temperatur. np speedfan czy mbm5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy ta płyta nie przyznaje normalnych IRQ ? Przełożyłem Audigy na 4 slot a sieciówkę na 3 (teraz sieciówka jest sama, ale Audigy wlazło na radeona)... Ja chce grać już! a nie babrać się w sprzęcie buuuuuuuuuuuu :( <desperate>

PS. Po wrzuceniu DX9.0 wynik w 3dm spadł do 5981, po dorzuceniu 9.0b na szczęście wzrósł do 6100 (ale to nie 6400)...

-=---=-

dopisane później:

już nie mam trzasków na audigy - znalazłem osobne IRQ i przestawiłem na inny slot i działą ok. czas poszaleć na nowej płycie (Raven Shield :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

bo chyba ma 5bitowy bios (moje przypuszczenie :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znowu mam 8RDA+ ;)

2.czytaj wyzej

HAHAHA 8RDA+ SUXX

bo chyba ma 5bitowy bios (moje przypuszczenie :D )

heh... nie moze miec 5bitowego biosu. no way. chodzilo Ci zapewne o sposob ustawiania mnoznika. :twisted: nie mam pojecia jak to jest w au13. :roll: Ty mozesz sprawdzic. :) :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... nie moze miec 5bitowego biosu. no way. chodzilo Ci zapewne o sposob ustawiania mnoznika.  :twisted: nie mam pojecia jak to jest w au13.  :roll: Ty mozesz sprawdzic. :)  :arrow:

teraz nie moge bo mam jescze RDA+ C1. Wydawało mi sie ze jezeli jest ten 5bitowy bios to wskakuja mnozniki powyzej 12.5X - ustawiane w biosie oczywiscie - na AU13 wchodziły do 14X - stąd to moje przypuszczenie... i rozmiar biosu 512KB moze miec przeciez tez jakies znaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... nie moze miec 5bitowego biosu. no way. chodzilo Ci zapewne o sposob ustawiania mnoznika.  :twisted: nie mam pojecia jak to jest w au13.  :roll: Ty mozesz sprawdzic. :)  :arrow:

teraz nie moge bo mam jescze RDA+ C1. Wydawało mi sie ze jezeli jest ten 5bitowy bios to wskakuja mnozniki powyzej 12.5X - ustawiane w biosie oczywiscie - na AU13 wchodziły do 14X - stąd to moje przypuszczenie... i rozmiar biosu 512KB moze miec przeciez tez jakies znaczenie

poczytaj uwaznie co sam napisales... najpierw ze bios jest 5bitowy, pozniej ze 512KB czyli 512*1024*8bitowy.

jest tak: bios ma rozmiar 512KB. do wymuszenia mnoznika przez mobo moze byc uzytych (nf2):

-4 bity mnoznik do okolo 12,5 np. Epox 8RDA (?)

-5 bitow mnoznik do okolo 24 np.ABIT NF-7

na podkrecaniu jest o tym duuuzy topic. jak juz potestujesz au13 to daj znac. :)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...