badboy11 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 1 pytanie: zeby dzialal SS trzeba kupic jakiegos sledzia, mozecie mi napisac jak to sie dokladnie nazywa (+ewentualnie do czego sluzy) bo w poniedzialek kupuje ta wlasnie plytke :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 1 pytanie: zeby dzialal SS trzeba kupic jakiegos sledzia, mozecie mi napisac jak to sie dokladnie nazywa (+ewentualnie do czego sluzy) bo w poniedzialek kupuje ta wlasnie plytke :) dzieki tego... ekhm... :lol: ss bedzie dzialal niezaleznie od tego czy bedziesz mial tego sledzia. ten sledz umozliwia oddzielne wyprowadzenie basu i center, przedniej i tylnej pary glosnikow. byc moze tez ma cyfrowe wejscie/wyjscie ale nie jestem pewnien. jesli masz glosniki 5.1 to bez problemu podlaczysz do zwyklych wyjsc obecnych na mobo. ten sledz to tylko opcja i dodatek troche ulatwiajacy zycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 nie wiem czy któryś z was oblądał fotki fica au11 i porównywał je do fotek epoxa 8rda+.....bo prawda jest taka ŻE SĄ TO DOKŁADNIE TE SAME PŁYTY!!!!,wypuszczone na rynek pod 2 różnymi nazwami.... A,że 8rda+ miał SS,to ten fic też go automatycznie ma!!! jak nie wierzycie to sprawdźcie!!!,i nie sugerujcie sie kształtem (czy też brakiem) radiatora na SB w ficu na zdjęciu(w polsce jest on noormalnie montowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 nie wiem czy któryś z was oblądał fotki fica au11 i porównywał je do fotek epoxa 8rda+.....bo prawda jest taka ŻE SĄ TO DOKŁADNIE TE SAME PŁYTY!!!!,wypuszczone na rynek pod 2 różnymi nazwami.... A,że 8rda+ miał SS,to ten fic też go automatycznie ma!!! jak nie wierzycie to sprawdźcie!!!,i nie sugerujcie sie kształtem (czy też brakiem) radiatora na SB w ficu na zdjęciu(w polsce jest on noormalnie montowany) No staaary - niemożliwe :D To 'odkrycie' jest bodajże na 3 stronie wątku - po drugie czy widział ktoś w Polsce au11 ?? Bo ja nie ... Tak że to podobieństwo również nie jest przydatne w tym kraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ss bedzie dzialal niezaleznie od tego czy bedziesz mial tego sledzia. ten sledz umozliwia oddzielne wyprowadzenie basu i center, przedniej i tylnej pary glosnikow. byc moze tez ma cyfrowe wejscie/wyjscie ale nie jestem pewnien. jesli masz glosniki 5.1 to bez problemu podlaczysz do zwyklych wyjsc obecnych na mobo. ten sledz to tylko opcja i dodatek troche ulatwiajacy zycie. nie musisz sie od razu smiac :) poprostu ktos tu na forum napisal ze do plyty trzeba dokupic tego sledzia .. a ze plytki nie znam idealnie to chyba moge zapytac :) - od tego jest to forum!! dzieki za pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Panowie, w biosie funkcje FAST WRITE ustawiacie na disable czy enable? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ss bedzie dzialal niezaleznie od tego czy bedziesz mial tego sledzia. ten sledz umozliwia oddzielne wyprowadzenie basu i center, przedniej i tylnej pary glosnikow. byc moze tez ma cyfrowe wejscie/wyjscie ale nie jestem pewnien. jesli masz glosniki 5.1 to bez problemu podlaczysz do zwyklych wyjsc obecnych na mobo. ten sledz to tylko opcja i dodatek troche ulatwiajacy zycie. nie musisz sie od razu smiac :) poprostu ktos tu na forum napisal ze do plyty trzeba dokupic tego sledzia .. a ze plytki nie znam idealnie to chyba moge zapytac :) - od tego jest to forum!! dzieki za pomoc! spoko ale smiech to zdrowie wiec czasem nie zaszkodzi. nie ma za co. to czysta przyjemnosc pomagac innym w potrzebie. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Panowie, w biosie funkcje FAST WRITE ustawiacie na disable czy enable? włącz puść 3D marka, wyłącz i puść 3D marka, porównaj, oceń i napisz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zna ktoś adres e-mail do supportu FIC'a? Chciałem napisać maila z pytaniem o nowy bios, bo podobno jest już jakaś beta, ale nie mogę znaleźć na stronie. Tylko formularz :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi... Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Czy ktokolwiek wie, gdzie w polsce można dostać FIC AU11 ? Oczywiście chodzi mi o sklepy internetowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A ja moge sie pochwalic tym ze po 2 tygodniach siadl mi FIC AU13 - ten najbardziej wyposazony ;)(wersji tfa42 i mostki: polnocny A1 i poludniowy A3). Siedzialem sobie normalnie przy pececiku,wylaczam kompa, po chwili przypomnialo mi sie ze mialem nagrac plytke, wlaczam kompa i... i... i on sie nie wlacza - plyta glowna wogole nie reaguje na probe wlaczenia. Na dniach dostane nowego FIC'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiochu Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Moze ktos zna odpowiedz na pytanko, a mianowicie dlaczego w bios'ie nie ma funkcji SHUTDOWN TEMPERATURE a widnieje na screen'ie bios'u w instrukcji dolaczonej do plyty ??Moze ktos zna odpowiedz na pytanko, a mianowicie dlaczego w bios'ie nie ma funkcji SHUTDOWN TEMPERATURE a widnieje na screen'ie bios'u w instrukcji dolaczonej do plyty ?? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Czy ktokolwiek wie, gdzie w polsce można dostać FIC AU11 ? Oczywiście chodzi mi o sklepy internetowe. Nie ma i nie bedzie juz. AU13 zastapil ta wersje juz na zawsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mam kilka pytań do wszystkich userów tej płytki. Post jest dwuwątkowy. Pierwszy tyczy się opcji i ich braku w BIOS, a drugi dotyczy identyfikacji proca. Pirewsza sprawa to opcje BIOS'u i wykrywania proca. Według mnie bios mógłby byc zrobiony lepiej. Brakuje opcji jak: - Shut down temperature (wył. proca dla dane temp) - przy czym powinna być mozliwość wybrania konkretnej wartości jak np 65, 70, 75 stopni tak jak na moim starym Epoxie - Diseble PC Speaker at Post (wył. "pisknięcia" bzyczka podczas postowania) - może nieco irytować, szczególnie gdy późną nocą pracujem na kompie i czasem trzeba reseta zapuścić, a tu uderzenie z głośników i ktoś się może zbudzić :-) - PC Health at Post - czyli przy bootowaniu powinno na ekranie podawać odczyt z sensorów temp. oraz napięcia (głównie vcore, +5V, +3.3V i +12V) tak żeby nie czekać na odczyt z pod windy lub z biosa. Czasem chwila nieuwagi i nasz piekny proc/mobo (niepotrzebne skreślić) może pójść z dymem - Cpu detection (wykrycie proca) - płyta w jakiś dziwaczny sposób identyfikuje proca. U mnie dla Fbs 150 i mnożnika x11 daje że jest to XP 1700+ albo czasem inne herezje. Druga kwestia to wspomniana detekcja proca. U mnie od ok tygodnia mam jakieś cyrki z mnożnikiem. Mój XP 1600+ ma odblokowany mnożnik metodą "na srebrny lakier" i chodził sobie od kilku miechów ok. Teraz jednak często mnożnik x11 nie zaskakuje i daje default'owe x10.5 Jednak pozostałe wartości, szczególnie te niższe wskakują bez problemów oraz większe (niestety powyżej 11.5 proc jest b. niestabilny lub wogóle nie wstaje). Przykładowo wczoraj zapodałem x11 ale w poście jest podane x10.5 i za nic nie zwiększe go, ale dziś po powrocie z "pracy" (cięzko to nazwać robotą za tą kaskę) daje x11 i właśnie sobie tak śmiga, ale coś Vietcong mi często ląduje w windzie. Może pąłączenie mostków L1 jest niekompletne? Choć nie podejżewam, bo zakleiłem je od razu po odblokowaniu taśmą klejącą i niczego nie ruszałem. Chyba że płyta źle odczytuje mnożnik, tak jak w/w identyfikacji modelu XP i błednie podaje go, a później np. WCPUID też się myli (czy to jest możliwe, żeby WCPUID mógł źle odczytać mnożnik?). Co o tym myślicie? Jak ktoś ma e-mail do supportu Fic'a to niech powie jaki bo napisze o tym chłopaką i może pojawi się za jakiś czas nowszy rev BIOS'a - oby! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A patrzyliście co wyświetla bios przy magistralach wyższych niż 200 ?? Dla mnie szczytem jest osiągnięcie przy 208 FSB - wtedy bios zgłasza mi 3 MHz magistrali :D przy innych wartościach powyżej 200 są to różne inne losowe liczby - wygląda to co najmniej ciekawie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A patrzyliście co wyświetla bios przy magistralach wyższych niż 200 ?? Dla mnie szczytem jest osiągnięcie przy 208 FSB - wtedy bios zgłasza mi 3 MHz magistrali :D przy innych wartościach powyżej 200 są to różne inne losowe liczby - wygląda to co najmniej ciekawie :D u mnie bylo jescze lepiej 0 MHz a jeszcze lepiej wygladala predkosc procesora :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 30złtaniej i ty sie zastanawiasz na jakimś FIC 8O co to wogule jest.. IMHO nie warto bierze Epoxa bo Epox is the best :wink: Całkienm przyzwoita firma a wiele osób ma Radki 9700 of FIC-a. MIałem jakiegoś na BX-sie chodził nieżle i dało się krąciś. Możliwości prawie jak ABIT BH6-2. Za nim coś napiszesz wpisz Szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 czy ktos kupowal FIC au13 w sklepie internetowym? jesli tak to w ktorym? nie chodzi mi o to ze nie potrafie sobie sklepow poszukac, ale nie mam doswiadczenia w kupowaniu przez neta i potrzebuje wiarygodnego sprzedwacy. moze ktos widzial ta plytke w Bialymstoku? dzis przeszukalem z 10sklepow i nic... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi... Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Czy ktokolwiek wie, gdzie w polsce można dostać FIC AU11 ? Oczywiście chodzi mi o sklepy internetowe. Nie ma i nie bedzie juz. AU13 zastapil ta wersje juz na zawsze. Jest nadzieja na to że się mylisz. Gadałem z gostkiam z sirius'a i powiedział że spodziewają się dostawy pod koniec miesiaca, lub na poczatku września. Niby nic pewnego, ale warto poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichor Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 czy ktos kupowal FIC au13 w sklepie internetowym? jesli tak to w ktorym? nie chodzi mi o to ze nie potrafie sobie sklepow poszukac, ale nie mam doswiadczenia w kupowaniu przez neta i potrzebuje wiarygodnego sprzedwacy. moze ktos widzial ta plytke w Bialymstoku? dzis przeszukalem z 10sklepow i nic... :( ja nam swojego z : http://www.frazpc.pl/sklep/a/Płyty%20główne// - dobra cena i trzeci tydzien biega bez problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argis Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 witam zastanawiam sie nad kupnem tej płytki i mam pytanie: czy udało sie wreszcie komuś podpiąć zestaw 5.1 pod nią (m.in. bez użycia bracketa)? czy miał ktoś na niej jakieś konflikty sprzętowe (np z grafiką Ati :D )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 żadnych problemów z ATI chodzi płyta jak burza, z tę cenę nie znajdziesz nic bardziej wydajnego !!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 witam zastanawiam sie nad kupnem tej płytki i mam pytanie: czy udało sie wreszcie komuś podpiąć zestaw 5.1 pod nią (m.in. bez użycia bracketa)? czy miał ktoś na niej jakieś konflikty sprzętowe (np z grafiką Ati :D )? Dlaczego wkoncu?? Caly czas mozna bylo podlaczyc bez sledzia zestaw 5.1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Pytanie do wszystkich posiadaczy FIC-ów AU13, czy w biosie w zakładce PC HEALTH jest mozliwość ustawienia jakiś parametrów..... bo powinno być tam według instrukcji przynajmniej dwie opcje Shutdown Temperature i CPU worning temperature.............. a na płycie którą własnie testuje niema tego. Przy okazji się spytam w jakich slotach najlepiej obsadzić pamięci aby Dual Ram działał???? Ja wsadziłem w 2 i 3. a w manuaku wyczytałem aby zaczynaćod 1??? Dzieki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Przy okazji się spytam w jakich slotach najlepiej obsadzić pamięci aby Dual Ram działał???? Ja wsadziłem w 2 i 3. a w manuaku wyczytałem aby zaczynaćod 1??? Dzieki za odpowiedzi. zaczynaj od tego slotu odsunietego od pozostalych!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 ok, przeczytalem caly watek kilka razy ... reasumujac techniczne sprawy: 1. trzeba wyjac gluty spod radiatorow na NB i SB a posmarowac pasta taka jak na procka. no wlasnie- mozna te cholerne radiatory zdjac bez zadnych uszkodzen, probowalem, silowalem sie i mi sie nie udalo ... 2. wiatraczek na cpu podlaczyc na fana przy agp 3. wstawic wiatraczek na radiator na NB a podlaczyc go do CPU fan?? tam gdzie jest zmienne napiecie??? 4. sterowniki: 2.03 z www.nvidia.com??? prosze tez o ewentualne inne rady :) bo uzytkownikow tej plyty jest juz troche na forum :) z gory dzieki za podpowiedzi pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 hmm... 8O nie sądzicie, że ten FIC AU13 ma wszystko to czego do życia potrzeba ;)? ss, sata, raid tylko CHYBA nie ma firewire... nie wiem tylko jak on stoi z wydajnoscia... btw nie zna ktos stronki z jakimis testami tej mobo? cos typu 'compare test' czy jakos tak... :) btw, to ten model jest praktycznie identyczny z epoksiem 8rda+? pozdrawiam MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 badboy11: 1. Nie musisz - ja tego nie zrobiłem - zapewne przydatne przy podnoszeniu magistrali i w związku z tym napięć. (zabiorę się za to jak już będę miał bloki na mostek.) 2.Jak nie życzysz sobie regulacji, ja podpiąłem do cpu - co zapewnia regulację obrotów wentylatorka. 3. Patrz punkt 1. 1 Ja nie robiłem nic. 4. Ja mam najnowsze jakie były przy instalacji (2.03), zaraz sprawdzę 2.45 i te najprawdopodobniej będą najlepsze (najnowsze). MaKs: Jakbyś czytał dokładniej to najbogatsza wersja ma s-ata, ss oraz firewire. A model identyczny z 8rda to AU11, nie AU13, wszystko jest w tym wątku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 hmm... 8O nie sądzicie, że ten FIC AU13 ma wszystko to czego do życia potrzeba ;)? ss, sata, raid tylko CHYBA nie ma firewire... nie wiem tylko jak on stoi z wydajnoscia... btw nie zna ktos stronki z jakimis testami tej mobo? cos typu 'compare test' czy jakos tak... :) btw, to ten model jest praktycznie identyczny z epoksiem 8rda+? pozdrawiam MaKs wlasnie au13 ma firewire dostepne jest juz chyba w tej sredniej wersji czyli jakies +/- 400zl a co do tych compare'ow to masz tu troszke http://www.pcstats.com/articleview.cfm?art...eid=1369&page=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Kupiłem sobie 1700+DLT3C JUIHB i szedł zajebiście na Vcore 1.5 na 2.2ghz (185*12), ale jak dałem fbs=200 (na 256 Elixir pc400) to płyta pokazała jakieś krzaki, dałem wystraszony reseta i już nie wsała :evil: Kasowałem CMOS, wymieniłem/odpiołem wszystko co się dał, łącznie z procem na starego Palomino 1600+ i nic. Płyta poszła do naprawy, tak ponoć zdychały 8RDA(+). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...