wysokocukrowy Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Apps2SD powinno działać nawet na eklerku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Właśnie zainstalowałem najnowszego Darky's Mod v6.0 Gingerbread Edition na bazie JPX (Android 2.2.1). Jest mega szybki i płynny, nie mam pytań. Klawiatura Gingerbread wymiata. Polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 A jak ze stabilnoscia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) rock stable, w przeciwieństwie do poprzednich releasów. M. in. pewnie dlatego, że nie trzeba już robić cleana. Najbardziej cieszy jednak kop w przeglądarce ;] Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zapodaj jakiegos sprawdzonego linka Moze w koncu zdecyduje sie na zmiane oprogramowania, po raz pierwszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 [ROM][20.12.2010] Darky's v6.0 Gingerbread Edition ★ JPX ★ // - Remastered by Darky. - xda-developers Wszystko jest tutaj. Całość zajmie Ci kilka minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Też się chyba skuszę, przeglądarce przydałoby się przyśpieszenie ;) Z innej beczki - ktoś gdzieś widział u nas ? Używam teraz chwilowo gelskina, który jest sporo wygodniejszy od skóry (wyciąganie telefonu ze skarpety mnie denerwuje strasznie), ale wkurza brak wycięć na przyciski, więc szukam dalej najlepszego rozwiązania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam, ja siedzę na oficjalnym 2.2.1 JPY i jestem zadowolony. W planach przejście na darka 7.0 ale poczekam jeszcze parę dni bo wysyp romów w tym okresie jest aż za duży ;) A więc dla osób które nie chcą gotowanych romów można pobrać update przez nieszczęsny KIES z zachowaniem danych itp. ps. jeśli program nie wykryje dla waszego telefonu aktualizacji możliwe jest użycie programu Kies Registry Patcher v.1.7.0.0 który pozwala zmienić kod kraju jaki ma być wykrywany do aktualizacji (np. na anglie) Oczywiście zawierają one język PL itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Darky teraz robi 'cleana' bez usuwania aplikacji :) fajny jest motyw z nexusa s wraz z bootloaderem. Edytowane 24 Grudnia 2010 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wrzuciłem świeżutkie Darky's v7.0 - kopniak pod względem szybkości (siedziałem na eclair do dziś;)), wygląd też mi się bardzo podoba :) Niestety nie obyło się bez problemów - bluetooth się wysypuje (na szczęście praktycznie nie używam, tak się dziś akurat zdarzyło, że miałem przesłać kilka fotek a tu zonk ;/), nie mogę wysyłać też mms'ów (ale to pewnie kwestia odfajkowania jakiegoś ustawienia, póki co googluję w tej sprawie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 O, i wlasnie znowu sie zaczyna z 'romkami na androida'- to nie dziala, tamto wadliwe, jeszcze inne sie wiesza, Nie wiem juz co gorsze, otwarty system w stylu androida na ktorym co ciekawszy rom ma popsute cos, czy moze oficjalny strzal w pysk w postaci iOS gdzie bluetooth jest nie potrzebny wg Jobsa w ogole, iphone jest za fajny, zeby miec standardowy BT. Mimo wszystko i tak nalezy sie szacun za roma Darky, bo polscy kucharze potrafia przypalic wode albo robia bigos, ktory po odgrzaniu smakuje gorzej. Szkoda tylko, ze kazdy rom ma mase fajncyh rzeczy, czesto kosztem BT, wifi i innych podstawowych funkcji, ktore nie dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wrzuciłem świeżutkie Darky's v7.0 - kopniak pod względem szybkości (siedziałem na eclair do dziś;)), wygląd też mi się bardzo podoba :) Niestety nie obyło się bez problemów - bluetooth się wysypuje (na szczęście praktycznie nie używam, tak się dziś akurat zdarzyło, że miałem przesłać kilka fotek a tu zonk ;/), nie mogę wysyłać też mms'ów (ale to pewnie kwestia odfajkowania jakiegoś ustawienia, póki co googluję w tej sprawie). A odbierać SMS'y możesz ? Bo ja mam tego typu problem że wysłać się da wszystko ładnie pięknie ale wysłanych do mnie nie widzę a osoby dostają raport doręczenia że niby odebrałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Kolejny (drobny) problem - wysypują się "moje pliki" przy zamykaniu, nie mogę też przeglądać z ich poziomu grafiki - miniatury są, po powiększeniu czarny ekran ;/ Da się jakoś wyłączyć autorotację pulpitu ? @Mardok - bez problemów dochodzą, problem tylko z mms jest ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Kolejny (drobny) problem - wysypują się "moje pliki" przy zamykaniu, nie mogę też przeglądać z ich poziomu grafiki - miniatury są, po powiększeniu czarny ekran ;/ Da się jakoś wyłączyć autorotację pulpitu ? @Mardok - bez problemów dochodzą, problem tylko z mms jest ;/ Z MMS'ami to nawet nie wiem póki co podstawowa funkcją jaką jest SMS nie działa ;/ Pewnie podczas aktualizacji coś się z bazą porobiło ... cholera wie ktoś gdzie są pliki bazy SMS ? Zazwyczaj ich usunięcie i zabawa od nowa naprawiają takie problemy i nie musiał bym całkowicie wyczyścić urządzenia z aplikacji i ustawień ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Jedyne co moge polecić, to albo zrobić wipe, albo instalować wszystko on nowa na "czystej" wersji. Ja mam z kolei dwa problemy z Darky v7.0. Po pierwsze nie działa mi roaming po nadajnikach Plusa. Wkurzające, szczegolnie, że na święta byłem w takiej dziurze, że tylko Plus tam ma zasięg. Po drugie, od wersji 5.6 baterie to mi nosem wciąga. 10h i musze ładować. Żadne battery fixy nic nie dają. Na standardowym JPY to i dwa dni wytrzyma w porywack, ale na Darky to jak już pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jedyne co moge polecić, to albo zrobić wipe, albo instalować wszystko on nowa na "czystej" wersji. ... Wipe pomógł ale strata wszystkiego trochę boli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 @el_gringo_dado - próbowałeś tego ? Problem z baterią wynika z wykorzystania wifi, bez niego nie jest źle (na chwilę obecną telefon ładowany 23h temu, bateria 74%, kilka rozmów, ok 20sms, włączone synchro gmail i pogody - imho bardzo ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Próbowałem wszystkiego, co znalazlem na xda. Jak pisałem, żadne fixy wifi, gps, galerii ani wipe baterii też nie pomaga. Dwie godziny temu odłączyłem telefon od ładowarki, bateria była na 100% - teraz jest 80%, a jedyne co robiłem po podświetlałem ekran żeby godzine sprawdzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Czy zdarza się Wam, że telefon czasami wyłącza się bez powodu? Wgrałem oficjalny JPY, ale problem nadal występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 U mnie nic takiego nie występuje, szukaj na xda, z tego co pamiętam kilka osób się też uskarżało na ten problem. Pojawił się Darky's 7.5, w drodze 7.6. Najważniejsze zmiany - poprawiony bug z wifi. Póki co zostaję na 7.0, zobaczę jaki będzie rozwój sytuacji ;) - w tym tempie przed nowym rokiem doczekamy się 8.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 do jakiej kwoty oplaca sie brac sgsa z alle? nowego na gwarce ofcorz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 U mnie nic takiego nie występuje, szukaj na xda, z tego co pamiętam kilka osób się też uskarżało na ten problem. Pojawił się Darky's 7.5, w drodze 7.6. Najważniejsze zmiany - poprawiony bug z wifi. Póki co zostaję na 7.0, zobaczę jaki będzie rozwój sytuacji ;) - w tym tempie przed nowym rokiem doczekamy się 8.0 :) A jak z baterią, bo tak jakby 2x szybciej padała przy 7.0 oO Przez święta z racji tego, że nie miałem dostępu do kompa, dość dużo siedziałem w necie i grałem w Angry Birds. Stanęło na tym, że musiałem 2x dziennie ładować telefon. Wszystko fajnie, extra wygląda, ale z tym better battery life w release notes to przegięli(ła) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Bo wersja 7.0 nie miała poprawionego battery drain z wifi i galerii, dlatego mogło ciągnąć szybciej. Spróbuj wrzucić 7.5 a potem SGS Toolsem (który sie odrazu też wgrywa) zaimplementować wifi, galery i gps fixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Panowie jeśli ma ktoś z Was telefon w Orange - wrzućcie tu ustawienia apn'ów ;) W dalszym ciągu walczę o mmsy ;/ Btw - śmigam obecnie na 7.7, z baterią już imho dużo lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 siemka, wczoraj przyszedl do mnie nowka galaxy s z froyo 2.2. kilka pytan: czy ktos z was ma cos takiego na telefonie i czy warto wrzucac folie na wyswietlacz? co do softu, to myslalem, zeby wgrac najnowszego darkiego, sa jakies szybsze/bardziej stabilne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja folijke zapodalem... Czesto wrzucam telefon do kieszeni gdzie wala sie pelno monet, pendrive i innych metalowych dupereli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 chwile temu zapodalem darkiego 8.0, w quadrancie score 1000 ;/ do one click lag fix narazie nie podchodze ;p ktos moze juz testowal to polaczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 U mnie 1078, robiłem no-wipe. Problem z baterią chyba można uznać za naprawiony :) Z czego 2 godziny śmigania w necie, wi-fi włączone non-stop, kilka sms-ów i ok. pół godziny rozmów - jest dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 U mnie podobnie, Orange i tel bez simlocka. @wysokocukrowy - mógłbyś w temacie o SGS wrzucić ustawienia apn ? Za Chiny z wysyłaniem mms sobie nie mogę dać rady ;/ APN: mms Proxy: Nieustawione Port: Nieustawione Nazwa użytkownika: mms Hasło: *** [chyba: mms] Serwer: Nieustawione MMSC: http://mms.orange.pl Proxy MMS: 192.168.6.104 Port MMS: 8080 MCC: 260 MNC: 03 Typ uwierzyteniania: PAP Typ APN: mms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Hmm.. te same, które u mnie nie działały, ale wreszcie zrobiłem - ze strony Samsunga można wysłać wiadomość konfiguracyjną ;) Ustawienia przysłał niby te same, mmsy ożyły Oo. Używacie MIUI ? U mnie się po jakimś czasie sam wyłącza :(. Nie używam w sumie za często plajera w telefonie, ale jak już jest potrzebny to niech działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...