ryba Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 No to cóż panowie, koniec wakacyjnej przerwy i trzeba na nowo zacząć kręcić poważnie. Na początek przyszedł czas na Gigabyte HD5670. Taki low-end, ale bardzo fajna okazja do prawdziwego o/c jako o/c, a nie marketingowe bełkoty o WRkach dla sadomasochistów :rolleyes: Jak zapewne niektórzy widzieli moje poczynania z HD5770 na zimno, to wiedzą, że te grafy mnie kochają ostatnio ;] Platforma testowa: Intel Core i7 980X ES Gigabyte X58 UD7 OCZ Blade PC17000 CL9 6GB Enermax Revolution 1050W ryba/SF3D Inflection Point pot + slim gpu elen2, a co by innego ;] Karta pomimo niskiej klasy w aktualnej hierarchii radzi sobie całkiem nieźle. Potrzebny jest jedynie jeden mod do zmiany napięcia dla rdzenia, dla pamięci nie jest potrzebny. Ot, koniec tego wszystkiego, czas na wyniki: Tak, tak, wiem że procek nisko, ale on tak tylko spontanicznie ;) chodziło bardziej o kartę i jej MHz. Pozatym procek nie za wiele daje przy takich kartach. Ogólnie ta sztuka miała spory potencjał na +1600MHz na rdzeniu, lecz wymagałoby to dodania małego conieco do sekcji zasilania... a na to nie było czasu i chęci. 1500MHz cieczy również. Już niedługo pojawi się nowy temacik z nowym sprzętem... ale to nie ostatnia wiadomość ;) Możliwe, że pojawi się również mały up z Tajwanu. Wyjeżdżam tam na 3 tygodnie, to prócz imprezowania trzeba pokręcić małe conieco :wink: Duże podziękowania dla firmy Gigabyte za dostarczenie sprzętu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 1500mhz robi wrazenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No ładnie. Tu przynajmniej widać ile kto ma skilla, a nie jaki dostęp do procków B-) Z takich kart jest jeszcze jeden fajny model, którego za bardzo nikt porządnie nie wykręcił - HD4770. Mam w tej chwili jakiegoś Asusa, to po wgraniu biosu z napięciem 1.2v zamiast 1.0v karta robi niecałe 1050MHz @ core na Accelero S2 z wentylem. Tu też jest szansa na fajny wynik. Męczyć jej nie męczę, bo nie mam na czym, ale to też kandydat na 1300-1400MHz @ core na ln2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Za serie 4xxx nie chce mi sie brac, bo tam byl problem z dzielnikami taktowan... takze czas na lepsiejsze karciochy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Ale niechlujne i chukowe izo, wstyd mi za Ciebie :oops: post by KonradGT :wink: Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez Shelerr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Przy ilu *C te karty mają CB? Taktowanie GPU imponujące, tylko pogratulować takich wyników. Ale niechlujne i chukowe izo, wstyd mi za Ciebie post by KonradGT :wink: Jaka karta taka izolacja :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Nie wiem, nie pamietam, pijany bylem xD Wy sie izolacji na grafie czepiacie, a nikt nie mowi nic, ze potek nie byl przykrecony :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ano faktycznie, potek był nie przykręcony. Większym wyczynem byłoby jak byś nie przykręcił potka na VGA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Da sie to zrobic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie przykręcenie pota - ściągasz z AndreYanga? :razz: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 czy to nie jest przypadkiem najwyższy zegar osiągnięty na jakim kolwiek gpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Delikatnie powyzej 1500MHz byly taktowane HD5870. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 ooo, nie ma 2001... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 no a poco psuć sobie tyle wr'ek jednym 2001 ;) z gulfem by nie pykło.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...