1928283 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) A więc moja przygoda z SLI zaczęła się od przeczytania newsa na Pure o odpaleniu SLI na Asusie Maximus II Formula. Mając taką samą mobo śledziłem bacznie różne fora. W końcu nadarzyła się okazja taniego zakupu drugiej grafy - 9800GTX EVGA Superclocked. Oto co potrzebujemy: Oczywiście 2 takie same karty z SLI-Ready (producent chyba nie ma znaczenia - jedną mam galaxy, drugą EVGA i działa :rolleyes: ) SLI Tool (do pobrania z tąd - zależnie od tego jaki mamy system operacyjny) Mobo z co najmniej 2 slotami PCI-e Mostek SLI (opcjonalnie, ja na razie nie mam, wszystko działa, z mostkiem na pewno większa wydajność) No to do dzieła!! Jeśli mamy Viste lub 7 wyłączamy UAC , (User Account Center) Panel sterowania - Konta użytkowników i filtr rodzinny - Konta użytkowników - zakładka Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika - nie powiadamiaj nigdy Zaktualizować forceware - do pobrania ze strony NVidii (może być nawet wersja BETA) Rozpakować pliki SLITool do katalogu C:\SLI Odpalić InstallSLI.cmd (jako administrator!!)- jeśli wszystko będzie ok pojawi się komunikat "SLI Patch Installed" Uruchomić ponownie komputer - na liście dostępnych systemów operacyjnych pojawi się np. Windows 7 SLIEnabled x64 - oczywiście wybrać ten system (później w msconfig można ustawić jako domyślny system) Wejść do panelu sterowania Nvidii i w zakładce Ustaw konfigurację SLI, ustawić na SLI Enabled (zawsze można wyłączyć) No i możemy cieszyć się działającym SLI !! Prawda że proste ?? :wink: Benchmarki : Bez SLI Z SLI W grze GRID, po przejechaniu testowego okrążenia, mając włączone SLI zauważyłem dwukrotny wzrost wydajności mimo braku mostka SLI. Resztę testów przeprowadzę mając mostek . W Assassin Creed 2 przy małej rozdzielczości nastąpił lekki spadek FPS-ów, po przełączeniu na drugi monitor full hd,było więcej FPS-ów niż bez SLI Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez jonek_PDG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Skoro już odkryłeś te hameryke : Sli Na P45 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Sli Na Intelu P35 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Sli Na Lga775 Na X38 I Innych Chipsetach Intela! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...