Skocz do zawartości
bonq

upgrade niskim kosztem pod starcraft 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem dawno nieunowoczesnianego sprzetru:

Abit KN9

Athlon x2 3600

2x1GB DDR2 Kingston 667

Palit 7600 gs sonic DDR3

Pogralbym w sc2, ale nie chce cisnac na psio niskich ustawieniach, pomyslalem, ze wyzszy procek/grafika wystarczy. Dodatkowe 2GB ramu tez by pewno trza hapnac...Czy warto, czy tez calkowita wymiana sprzetu bedzie niezbedna? Co byscie polecili?

Edytowane przez bonq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2GB niekoniecznie, wystarczy dodać 1GB, utratę duala można zignorować.

Główny plan, jaki proponuję - HD4850 1GB (LINK) i OC procesora, te 2,6-2,8GHz powinieneś wyciągnąć. Żeby było łatwiej, to możesz dokupić chłodzenie typu Cooler Master RR-910-HTX3-GP (~60 zł). Oczywiście priorytetem karta graficzna, potem chłodzenie, a ram w sumie na końcu.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim komputerze ta gra chodzi na ustawieniach ultra w 1680x1050 , w grze jest po 40 klatek tylko podczasz filmikow jakis 20 klatek ale to jakosc nie przeszkadza , moze przez to ze procek ustawiony na 2,8 GHz mam. Ramu 2 GB wystarcza a grafika pokroju 8800GT (mniej niz 250pln)lub HD3850 (ok 200pln) Ci do niej wystarczy.

Oczywiscie zrob jak kolega pisze wyzej , podkreć troche procek. Jak bys kupil lepsze chlodzenie na procek to pewnie i z 3GHz byc osiagnol bez jakis szczegolnych problemow.

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi. Postanowilem, wlasnie do mnie jedzie Gigabyte Radeon HD 4850 - 1024MB. W zwiazku z tym bez dodatkowego 1GB RAM sie chyba nie obejdzie. Oczywiscie bede krecil procesor. Wczesniej udalo mi sie z niego stabilnie wyciagnac 2.6 ~ 2.7 GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi