Murky Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam, na wstępie przepraszam, jeśli gdzieś już jest temat z takim problemem, ale po przebrnięciu przez kilka stron, nie napotkałem się na rozwiązanie. No to do rzeczy: Mam w planie wymianę Ramu który posiadam. Moja płyta główna GIGABYTE (GA-G33M-DS2R/S2), obsługuje Ram do 1066Mhz częstotliwości, w planach natomiast mam zamiar zakup 800-ek. Z racji tego, że pracuję na Viście (32bit), która "widzi" jak wiadomo ~3.5 GB postanowiłem kupić po prostu 3GB. I tu zaczyna się moje pytanie: Jakiej firmy Ram wybrać? (do tej pory działałem na Kingstonach i w sumie nie narzekam) - to raz. Druga sprawa - ważniejsza - jakie rozłożenie kości będzie lepiej działać? 3 razy po 1gb ramu 800 Mhz, czy może 1x 2GB + 1GB? Oraz na co zwracać uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 weź 2x2GB i masz spokój. A jak nie to 1x 2gb i 1x1gb. A najlepiej 1x4GB :) Kingstonów nie kupuj bo trafisz na podróby. co do czestotliwosci i timingów, chcesz krecic wysoko procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murky Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Nie chcę podkręcać procka. Po prostu chcę, żeby się wzajemnie nie "gryzły". Głownie chodzi mi o to, na co muszę zwrócić uwagę, żeby pamięci wzajemnie współgrały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...