yuucOm Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jak w temacie. Mając imię kogoś plus telefon. Mogę się dowiedzieć jak ma na nazwisko ? Jak taką osobe zlokalizować ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Zadzwonić i się zapytać? Operator nie udziela takich informacji, no chyba, że jest nakaz sądowy. A jak to telefon na kartę, to nie ma szans. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Tak to wiem, ale jak ta osoba nie odbiera albo ma wyłączony tel, a ja się z nią musze skontaktować do końca tyg ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak nie masz wtyków u operatora (i to osoby, która nie boi się wylecieć z roboty), to raczej szanse są nikłe. Musisz dzwonić do skutku - być może kiedyś telefon zostanie odebrany. Takie mądrości udało mi się wyguglać: W Polsce obowiazuje ochrona danych osobowych wiec osoba prywatna zgodnie z prawem nie jest w stanie samodzielnie dowiedziec sie kto jest wlascicielem numeru telefonu komorkowego. Jedynie policja badz prokuratura moze wystapic do sieci komorkowej z pisemna prosba ujawnienia danych osobowych wlasciciela numeru. Odbywa sie to zazwyczaj w przypadku popelnienia przestepstwa przez wlasciciela numeru badz tez podejrzenia o popelnieniu przestepstwa lub wspoludzialu w przestepstwie. Jak sie ma teoria do praktyki wiemy wszyscy, wystarczy miec kogos znajomego zajmujacego sie obsluga klienta w sieci komorkowej by ustalic wlasciciela, podkresle jednak, ze jest to bezprawne i w swietle prawa karalne. Jesli zas chodzi o namierzenie telefonu przez policje nie jest to problemem na dzien dzisiejszy nawet jesli usunemy z telefonu karte SIM. Laczac sie wtedy z numerem alarmowym policja jest w stanie ustalic z jakiego telefonu zostalo nawiazane polaczenie, a nawet okreslic przyblizone polozenie osoby wykonujacej polaczenie. Nastepuje to jednak po przekazaniu danych przez operatora sieci komorkowej. Dopiero wyjecie akumulatora, a wiec baterii sprawia, ze telefonu nie da sie namierzyc. [...] Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Przeszukaj sieć, może ta osoba kiedyś gdzieś podała swoje dane (Allegro, sociale, jakiś temat na forum etc.). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Masz szansę, o ile znasz miejscowość (w przypadku miast niestety chyba nie obejdzie się bez nazwy ulicy)... przynajmniej w sieci Plus: Książka telefoniczna abonentów - wystarczy imię i nazwa miejscowości! Adresy książek innych operatorów znajdziesz w Sieci. Wcześniej dobrze jest się upewnić, do jakiej sieci należy dany numer - są od tego strony w Sieci - bodajże jakinumer.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) hmm. wiem ze tak osoba jest z plus z konkretnego miasta i znam jej imie i nr tel. Jeszcze tylko nazwiska mi brakuje. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Jak nie masz wtyków u operatora (i to osoby, która nie boi się wylecieć z roboty), to raczej szanse są nikłe. :D:D:D:D uwielbiam wypowiedzi osob ktore maja zero pojecia w temacie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No nie znam się, wiem. Ale czy podawanie danych osobowych (objętych ich ochroną) nie jest wykroczeniem? Na kilku stronach czytałem, że tak właśnie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Jest, tak samo jak przechodzenie na czerwonym, i co z tego? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 hmm. wiem ze tak osoba jest z plus z konkretnego miasta i znam jej imie i nr tel. Jeszcze tylko nazwiska mi brakuje. To próbuj wyszukiwać bez nazwiska - jak miasto nie jest specjalnie duże, to może wyszukiwanie ruszy bez nazwy ulicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ale ja nie chce adresu tylko nazwisko ;). Chyba sobie daruje i tak - osoba jest z Wawy. Niemniej dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 W wynikach idzie dopasować nazwisko po numerze. Problem w tym, że Warszawa to piekielnie duże miasto i w większości wypadków dostajemy komunikat "Proszę sprecyzować zapytanie, zbyt wielu abonentów spełnia podane kryteria ". Chyba, ze imię będzie dość unikalne, albo zaczniesz strzelać nazwami ulic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...