Aksamit Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Poszukuję dysku o pojemności 1TB, na którym będzie stał system jak i dane, oczekuję od niego trwałości danych, dość dobrych prędkości; może być głośny ale w granicach rozsądku . Mój dotychczasowy Seagate zaczął się sypać - niska sprawność, wolny, a czasami trzeba wkładać płyte z systemu, gdyż "gubi pliki" ostatnio nie mogłem nawet odpalić kilku programów. Mniejsza, dysk i tak muszę mieć nowy, pojemniejszy. Cena, jaką mogę dać to maksymalnie 250 +/-20, lecz jeżeli dysk jest naprawdę wyśmienity to do 340zł. Na konkurencyjnym forum polecano mi WD Caviar Black 1TB WD1002FAEX 64MB cache SATA III, u mnie kosztuje 331zł (nie chce proline, gdyż zraziłem się na ich sklepie [5 reklamacji sprzetu różnego, teraz Seagate kupiony u nich się sypie]) W grę wchodzą tylko sklepy z odbiorem osobistym w Katowicach, a dyski mają być nowe, z gwarancją. Ew. Mogę kupić dysk o wyższej pojemności niż w/w 1TB ale raczej to jest wystarczające, mimo tego, iz posiadam około 200GB muzyki nie oglądam filmów na komputerze - wolę kino lub kupić/wypożyczyć płytę i mieć spokój z moim internetem :P Pozdrawiam, Tomek, liczę na ciekawe propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 czasami trzeba wkładać płyte z systemu, gdyż "gubi pliki" ostatnio nie mogłem nawet odpalić kilku programów. Może dodatkowo masz uszkodzony zasilacz/płytę itp. ... jest jakieś OC ? Jak wygląda SMART? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Smart świeci zielono/żółto, dysk i tak, i tak chcę wymienić bo chrobota co chwila i boję się na nim trzymać ważnych danych a posiadam pliki, które są warte dużo. Zasilacz nowy, płyta też. Zasilacz to OCZ SteahthXStream (SXS) 600W Płyta: Asus M4A785D-M PRO Wydaje mi się, że "Co kupić" będzie odpowiedniejszym działem. Proszę o usunięcie, stworzę temat w "Co kupić". Bardzo przepraszam za problemy :) Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Aksamit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Bierz samsunga - zakupiłem ostatnio 9 - to kolejny w ciągu 10 lat...padł tylko jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...