Skocz do zawartości
Aksamit

Jaki dysk najlepszy pod system oraz dane.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Poszukuję dysku o pojemności 1TB, na którym będzie stał system jak i dane, oczekuję od niego trwałości danych, dość dobrych prędkości; może być głośny ale w granicach rozsądku .

Mój dotychczasowy Seagate zaczął się sypać - niska sprawność, wolny, a czasami trzeba wkładać płyte z systemu, gdyż "gubi pliki" ostatnio nie mogłem nawet odpalić kilku programów.

Mniejsza, dysk i tak muszę mieć nowy, pojemniejszy.

Cena, jaką mogę dać to maksymalnie 250 +/-20, lecz jeżeli dysk jest naprawdę wyśmienity to do 340zł.

Na konkurencyjnym forum polecano mi WD Caviar Black 1TB WD1002FAEX 64MB cache SATA III, u mnie kosztuje 331zł (nie chce proline, gdyż zraziłem się na ich sklepie [5 reklamacji sprzetu różnego, teraz Seagate kupiony u nich się sypie])

W grę wchodzą tylko sklepy z odbiorem osobistym w Katowicach, a dyski mają być nowe, z gwarancją.

Ew. Mogę kupić dysk o wyższej pojemności niż w/w 1TB ale raczej to jest wystarczające, mimo tego, iz posiadam około 200GB muzyki nie oglądam filmów na komputerze - wolę kino lub kupić/wypożyczyć płytę i mieć spokój z moim internetem :P

Pozdrawiam, Tomek, liczę na ciekawe propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smart świeci zielono/żółto, dysk i tak, i tak chcę wymienić bo chrobota co chwila i boję się na nim trzymać ważnych danych a posiadam pliki, które są warte dużo.

Zasilacz nowy, płyta też.

Zasilacz to OCZ SteahthXStream (SXS) 600W

Płyta: Asus M4A785D-M PRO

Wydaje mi się, że "Co kupić" będzie odpowiedniejszym działem. Proszę o usunięcie, stworzę temat w "Co kupić". Bardzo przepraszam za problemy :)

Edytowane przez Aksamit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi