Lordofthesoul Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Tak jak obiecałem :) Nowe fotki :) niestety musiałem sie wspomóc oświetleniem bo ciemno dzisiaj coś :P Miłego oglądania i komentowania :) Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Niebieski jest lepszy :) IMHO ta próbka rozpuszczona w wodzie jest mega :) ja już miałem wybrany płyn - nowy Aquacomputer Blue UV, ale jak widzę ten piękny niebieski, to już nie wiem... Może jednak skuszę się na gotowca mayhems + dodatkowy niebieski barwnik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Teraz juz wiem że niebieski jest najlepszy ;P niedługo będzie jeszcze reaktywny w UV jak tylko dostane barwnik :P Ciesze sie że przydała Ci sie moja próbka ;) Edit: W Galerii pojawiły się zdjęcia z lepszym oświetleniem :) Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) tak jak obiecałem... chociaż trwało to dosyć długo. Mała wstęp do zdjęć nocnych :) Jak tylko znajdę czas to będzie tego więcej :P w bloku na GPU jest 1 dioda UV ;P Zdjęcia robione z 15s naświetlaniem Edytowane 5 Lutego 2011 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 z góry sorry za triple posta ale tak to bywa jak nikt nie komentuje :P Nie wiem czy ten UV Mayhemsa jest taki słaby (lub tak szybko zbladł) ale podczas dzisiejszej sesji juz taki intensywny nie był... stwierdziłem że co mi tam dodam go troche wiecej... suma sumarum dodałem całą buteleczkę :D A o to nowa galeria :) Tyko że ja fotografem nigdy nie bedę - technika u mnie kuleeeje ;P Zachęcam do komentowania - w szczególności zdjęć pod UV, które są przed i po dodaniu większej ilości barwnika :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Wszystko cacy. Obudowa trochę problematyczna na mój gust. Może diody na płycie psują efekt przy zdjęciach UV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Racja, obudowa jest problematyczna i strasznie mała. dlatego nie jestem w stanie np schować chłodnicy do środka :) Nie mniej po wszystkich przeróbkach (okno + nowy sufit) nie mam zamiaru jej zmieniać za szybko :) mam w planach pomalować ją proszkowo :) co do tej zielonej diody - tak jak cenie sobie sprzęt asusa za jakość tak brak możliwości wyłączenia tej diody jest wkurzający delikatnie mówiąc. Dioda ta świecąc się ma informować użyszkodnika że jest napięcie na płycie. no niestety, troche psuje mi to całkowity wygląd. Z tym UV to sam nie wiem, te 2 zdjęcia w poprzednim poście robiłem parę dni temu i wszystko było okey - dodałem wtedy ok 10-12 kropel mayhemsa. A dzisiaj taka słabizna była... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Czyli co masz za barwniki ostatecznie dodane do wody, jakie proporcje? Ja zakupiłem UV i Deep Blue Mayhemsa, i jako, że wcześniej nigdy z barwnikami nie miałem do czynienia tylko co najwyżej z gotowym Feserem, to wlałem parę kropel niebieskiego, parę kropel UV i nic nie chciał świecić w UV - to potem dolałem całą resztę UV i w dalszym ciągu w sumie żadnego efektu - 20zł w błoto wyrzucone. I tu pytanie, czy deep blue aż tak może "zagłuszyć" barwnik UV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Deep Blue jest naprawdę BARDZO mocnym barwnikiem W moim układzie jest ok 700ml destylki. i na to poszło: Mayhems Biocide - 2 krople Mayhems Deep Blue - ok 7 kropel Mayhems UV Clear/blue - 5ml :P Na poprzedniej stronie masz zdjęcia jak barwi jedna kropla MD Deep Blue 100ml wody :] Edytowane 5 Lutego 2011 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 nie mam dobrych doświadczeń z barwnikami mieszanymi. Zawsze były jakieś problemy. nie obyło się bez zasyfienia układu. o tamtej pory stosuję tylko gotowe płyny - nawet kosztem gorszych własności wizualnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 W tej kwestii póki co wszystko jest okey - syfu brak :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 U mnie jest prawie cały jeden litr wody w układzie i wlałem ileś tam tego Deep Blue i całą buteleczkę UV i nic nie widać - widać rzeczywiście musiałem przedobrzyć z tym pierwszym, cały czas wydawało mi się, że jest za mało niebieska woda :P Cóż, na przyszłość będę już wiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Looks nice :) Love Mayhems BLUE!! :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 W jaki dokładnie sposób naświetlasz uv aby był taki efekt ? :) ja nie mogę dojść do ładu z tym :) dlatego że mam jeszcze niebieskiego wiatraczka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 I takie WC mi się podoba :-) Poruszę jeszcze sprawę pompki. Osobiście mam u siebie chłodzenie typu "homemade" lub jak to nie raz określają na forum "z poprzedniej epoki" :-P ale myślę nad modernizacją i zastanawiałem się nad tą pompką, ew. EK-DCP 2.2 Ogólnie rozczarował mnie poziom hałasu pompki - zagłusza całą resztę "hałasujących" części w kompie, ale cały czas pracuje na 12V, więc pewnie jestem przewrażliwiony ;] Naprawdę jest aż tak źle ? Jak sprawa wygląda po podłączeniu do panelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 @Furtek naświetlanie 15 sekund - w moim kompakcie to tryb do fotografowania gwiazd ^^ @Maxikas na maksymalnych obrotach jest głośna, zagłusza resztę hałasujących elementów w moim kompie ale jak się ją skręci panelem na 1375 obrotów to jest przyjemnie cichutka :) nie niesłyszalna ale cicha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Hmm... moją obecną nieśmiertelną akwariówkę zanurzoną w zbiorniczku 12x12x12 cm słychać tylko przed włączeniem lub po wyłączeniu kompa więc podejrzewam, że usłyszałbym dużą różnicę :-P Między wersją 2.2 a 4,0 jest 7 dB różnicy a to dosyć dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 podobno 2,2 jest bardzo cichutka ;) ale ja postawiłem na moc :) sorry za laga w odpowiedzi ale dopiero co wróciłem z drugiego końca polski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Potraciły się zdjęcia z pierwszej oraz drugiej strony tematu. Jeśli je gdzieś masz wrzuć na inny serwer hostingowy jeśli możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Google coś popsuło z adresami ;) dlatego zniknęły zdjęcia ;] ale sukcesywnie bede to naprawiał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Heloł Zmiany, zmiany, zmiany :) Po eksperymentach z barwnikiem UV i koniecznościa czyszczenia bloków z osadu (i wymianie węży) zająłem się estetyką otoczenia płyty głównej :) Do budy trafiły oplecione przedłużacze Phobya'i w tym rozgałęźniacz 3pin -> 4x 3pin co pozwoliło mi sterować Gentle Typhoonami z jednego kanału ;] a poza tym nowy wąż - Masterkleer 10/16 Blue UV Galeria sukcesywnie będzie się rozrastać... niestety w ciągu tygodnia mam ograniczoną ilość czasu ;) Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Rez masz jakoś umocowany czy luzem ustawiony? Wygląda jakby był nachylony górą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Rez jest przykręcony do pompki, a ten komplecik spoczywa na zestawie wyciszająco-tłumiącym z EK, czyt. jest tam 1cm gąbki, węże stawiają pewien opór dlatego rez jest krzywo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...