Kesberg Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, Mam dość duży problem z w/w routerem. Urządzenie rozdziela, a właściwie rozdzielało internet z UPC. Wszystko było ok, przez 2 lata router chodził bez zarzutu, aż nagle, wczoraj po prostu przestał działać. Objawia to się tym, że w urządzeniu świeci się lampka power i gdy kabel siedzi w gnieździe WAN, podświetlona jest również kontrolka WAN. Tak samo, gdy podłączę kabel pod LAN kontrolka się zaświeca. Niestety router nie podaje internetu przez wifi ani po kablu. Dioda WLAN w ogóle się nie zapala, tak samo jak kontrolka stanu urządzenia. Kiedy wpinam kabel (router LAN -> PC) nie mogę się dostać na stronę konfiguracyjną urządzenia (wpisuję na pewno dobry adres). Router ponadto nie chce się zresetować do ustawień fabrycznych. Po 10 sekundowym trzymaniu przycisku reset nic się nie dzieje. Zamieszczam zdjęcie z manuala z diodami żebyście mniej więcej wiedzeli - co do czego i gdzie. Opisałem objawy najlepiej jak mogłem. Czy router skończył swój żywot? Edit. Jeszcze napiszę, że gdy router jest podłączany do prądu, po dłuższej przerwie, dioda power powoli nabiera koloru (tak jakby się rozgrzewał) i gdzieś 5 min później jest dopiero gotowy. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Kesberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korkodylek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zasilacz! Routera oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Kiedy wpinam kabel (router LAN -> PC) nie mogę się dostać na stronę konfiguracyjną urządzenia (wpisuję na pewno dobry adres).Adresowanie masz na sztywno ustawione czy po DHCP ? Jak pingujesz bramę (router) to masz odpowiedzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...