Ozonkor Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam wczoraj chcialem obejrzec film wiec wkladam plyte do napedu patrze a tu anie w moim komputerze ani w totalcmd nie mam dysku e (dvd). Czego to moze byc wina ? czy cos sie odczepilo? Jesli tak jak sie do tego dostac bo to laptop wiec bedzie troche roboty :/ Plyte po wlozeniu zaczyna lekko krecic ale nie ma tego glosnego dzwieku gdy ja czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Innych dziwnych anomalii nie zauważyłes na kompie? (w domyśle wirus) Jak nie to na spodzie przeważnie napęd trzyma jedna śrubka, nie trzeba rozbierać lapka. Po jej odkręceniu możesz normalnie paznokciami złapać i wysunąć cały napęd, tak jak być chciał go wymienić. Spróbuj wyjąć i włożyć, oczywiście na całkowicie wyłaczonym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Po pierwsze to podaj jaki masz System operacyjny w tym komputerku ? Sprawdź czy w biosie widać podłączony napęd !. Zobacz także czy w Menadżer urządzeń pod stacja dysków CD-ROM/DVD czy widać nazwę twojego napędu !. A Może po prostu masz uruchomiony jakiś program dołączony z laptopem do oszczędzania energii i odcina ci możliwość korzystania z napędu. Spróbuj też przeskanować system programem antywirusowym jak kolega napisał powyżej. Znam też takie przypadki że po prostu padł kontroler lub brakowało oprogramowania do płyty głownej. Reinstalacja systemu najczęściej pomaga lub restart komputera. pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozonkor Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Spider ekstra pomogles ! Wlasnie zauwazylem ze w menadrzeze jest zolty wykrzyknik, wczesniej nie pomyslalem zeby tam zajrzec :) tylko teraz nie wiem co zrobic :\ pomozecie jeszcze troche :) Dobra juz wszystko gra przywracanie systemu pomoglo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Czyli problem programowy. Też to miałem u siebie, dlatego odsyłam tutaj na przyszłość: Problem Z Napędem Optycznym W Viście - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Post numer 5 :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...