Skocz do zawartości
PoGo

twinMOS czy Kingstone ???

Rekomendowane odpowiedzi

Radzicie zakupic kosci 400 256mb twinMOS'a czy Kingstone'a ?

korsarzy odrzucilem ze wzgledu na cene :P

dodam, ze kosci maja jezdzic w dual channel na plytce Abit'aIC7 z P4 2.4 @ 2.8-3.0 (to jest tylko na razie w planach, ale juz niedlugo :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingston (zwłaszcza hyperX) jest pewny ale drogi. Z TwinMos jest troche loteria nie wiadomo co trafisz, ostatnio kilka osób sie skarżyło. Zresztą poszukaj  :idea:

hyperX maja Cas LAtency 2 czyli jest to klasa korsarzy , raczej nie bede w stanie wydac tyle na dwie kosci 256

W sumie to nie wiem czy lepiej wydac na 2 x256 (333 CL2) czy na 2 x256 (400 CL2.5) jak myslicie, roznica jest nieduza jakies 10zl w komputroniku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bym Ci polecił Corsair, ale że już to sobie zastrzegłeś 8) to polecam Kingstone, a jeszcze lepiej to HyperX. Inaczej, bierz wszystko oprócz Samsung'ów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz TwinMOSy na kosciach Mteca zajzyj do siriusa jest tam test tych pamiatek smigaly nawet na 471Mhz przy napieciu 2.9V przy ostrych taimingach ja zreszta mam jedna kosc i jestem zadowolony :P :P

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio jestem na etapie poszukiwania dobrych pamiątek do duala, dzisiaj wyczaiłem w siriusie takie kości:

Mushkin DDR 256MB/333 PC2700 CL2,5 wieczysta gwarancja

cena: 213 zł

czy ktoś wie cokolwiek na ich temat, bo ja pierwszy raz słyszę tę nazwę, a już od jakiegoś czasu przeglądam tematy związane z DDR ( w wyżej wymienionym celu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jam lasica: z tego co wiem, to na zachodzie :) mushkiny sa jednymi z lepszych pamieci. Ale podkreslam, ze tylko slyszalem, nie widzialem testow, ani nie mialem tych ramow. Zwroc uwage na cene: 213 zeta za 256 ddr 333 ? sporo. za 27 zeta wiecej mozesz miec juz geile 400 (mam 2x256 w wersji value CL 2,5 i jestem zadowolony). A twinmosy 400 mozna kupic za 175 zlotych (256 mega). Wiec Masz w czym wybierac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam Kingstone

jakaś nowa marka ? a może podróbka Kingstona z Taiwanu ?

No nie wiem czy wiesz ale wszystkie nowe Samsungi to totalna klapa.

Te pseudo 400 nie chcą nawet na 166 na Cas 2 chodzić. A poki co każdą no name co wsadziłem do kompa chodziła na tyle. Ba nawet jakieś JetRam czy coś takiego jak im dałem napięcie 2.9V to działały na 202MHz na Cas 2 3-5-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5  ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie  z tym związane Czy wszystkie Twinmosy  są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak  pamięci Kingston na kościach Kingston?

te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5  ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie  z tym związane Czy wszystkie Twinmosy  są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak  pamięci Kingston na kościach Kingston?

te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie

Nie jest to nic nadzwyczajnego czy też rewelacyjnego moje V-data lepiej nawet działają . Po prostu spotkałem się z taką opinią jeśli Cię to uraziło to sorki :wink:

Czy godne uwagi są tylko Twinmosy na kościach M-tec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5  ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie  z tym związane Czy wszystkie Twinmosy  są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak  pamięci Kingston na kościach Kingston?

Nie jest to nic nadzwyczajnego czy też rewelacyjnego moje V-data lepiej nawet działają . Po prostu spotkałem się z taką opinią jeśli Cię to uraziło to sorki :wink:

ja sie tak szybko nie obrazam.....wiem ze panowala opinia ze zwykle kingstony 333 sie slabo kreca, mysle ze 200 fsb to jest sonsowny wynik dla kosci o takiej a nie innej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5  ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie  z tym związane Czy wszystkie Twinmosy  są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak  pamięci Kingston na kościach Kingston?

ja sie tak szybko nie obrazam.....wiem ze panowala opinia ze zwykle kingstony 333 sie slabo kreca, mysle ze 200 fsb to jest sonsowny wynik dla kosci o takiej a nie innej cenie

To była zła opinia :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...