PoGo Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Radzicie zakupic kosci 400 256mb twinMOS'a czy Kingstone'a ? korsarzy odrzucilem ze wzgledu na cene :P dodam, ze kosci maja jezdzic w dual channel na plytce Abit'aIC7 z P4 2.4 @ 2.8-3.0 (to jest tylko na razie w planach, ale juz niedlugo :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatso Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Moje Twinmosy dzialaja na 200mhz FSB 5,3,3,2.0 a na 240 wstaly na 7,5,3,2.5 Polecam Twinmosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 kingston (zwłaszcza hyperX) jest pewny ale drogi. Z TwinMos jest troche loteria nie wiadomo co trafisz, ostatnio kilka osób sie skarżyło. Zresztą poszukaj :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Kingstony w sumie dobre są :] Ja ma mna kościach kingstona i lecą jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 kingston (zwłaszcza hyperX) jest pewny ale drogi. Z TwinMos jest troche loteria nie wiadomo co trafisz, ostatnio kilka osób sie skarżyło. Zresztą poszukaj :idea:hyperX maja Cas LAtency 2 czyli jest to klasa korsarzy , raczej nie bede w stanie wydac tyle na dwie kosci 256 W sumie to nie wiem czy lepiej wydac na 2 x256 (333 CL2) czy na 2 x256 (400 CL2.5) jak myslicie, roznica jest nieduza jakies 10zl w komputroniku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 hyperX maja Cas LAtency 2 czyli jest to klasa korsarzy taaaaa... :) dawno sie tak nie uśmiałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Bym Ci polecił Corsair, ale że już to sobie zastrzegłeś 8) to polecam Kingstone, a jeszcze lepiej to HyperX. Inaczej, bierz wszystko oprócz Samsung'ów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 TwinMosy 333 na M-tecach powinny powinny ładnie sie krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 bierz TwinMOSy na kosciach Mteca zajzyj do siriusa jest tam test tych pamiatek smigaly nawet na 471Mhz przy napieciu 2.9V przy ostrych taimingach ja zreszta mam jedna kosc i jestem zadowolony :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a ja polecam te twinmosy ddr 400 na kosciach winbond CH-5. Nie mam ich, ale z recenzji sa chyba najlepsze w swojej cenie. Na tych "innych" kosciach tez nienajgorzej. Zapraszam do lektury http://www.vr-zone.com/reviews/TwinMOS/PC3...-3200/page4.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 no prosze człowiek sie zastanawia nad kupnem dobrych pamiątek a tu taki fajny temacik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam łasica Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ostatnio jestem na etapie poszukiwania dobrych pamiątek do duala, dzisiaj wyczaiłem w siriusie takie kości: Mushkin DDR 256MB/333 PC2700 CL2,5 wieczysta gwarancja cena: 213 zł czy ktoś wie cokolwiek na ich temat, bo ja pierwszy raz słyszę tę nazwę, a już od jakiegoś czasu przeglądam tematy związane z DDR ( w wyżej wymienionym celu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 jam lasica: z tego co wiem, to na zachodzie :) mushkiny sa jednymi z lepszych pamieci. Ale podkreslam, ze tylko slyszalem, nie widzialem testow, ani nie mialem tych ramow. Zwroc uwage na cene: 213 zeta za 256 ddr 333 ? sporo. za 27 zeta wiecej mozesz miec juz geile 400 (mam 2x256 w wersji value CL 2,5 i jestem zadowolony). A twinmosy 400 mozna kupic za 175 zlotych (256 mega). Wiec Masz w czym wybierac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Ja bum łykał TwinMosy . :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Łepstera popieram bierz TwinMOSY :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 polecam Kingstonejakaś nowa marka ? a może podróbka Kingstona z Taiwanu ? bierz wszystko oprócz Samsung'ów :)8O 8O 8O no bomba, bierz ECS'a zamiast Asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 polecam Kingstone jakaś nowa marka ? a może podróbka Kingstona z Taiwanu ? No nie wiem czy wiesz ale wszystkie nowe Samsungi to totalna klapa. Te pseudo 400 nie chcą nawet na 166 na Cas 2 chodzić. A poki co każdą no name co wsadziłem do kompa chodziła na tyle. Ba nawet jakieś JetRam czy coś takiego jak im dałem napięcie 2.9V to działały na 202MHz na Cas 2 3-5-3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ja bede niedlugo zamawial przez neta twin mosy 333 i sie zobaczy na ile pojda :) - w sumie to nie zalezy zeby szly nie wiadomo jak szybko - byle zeby wytrzymaly fsb 180 i bedzie spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 hmm.. tak mysle czy 2 x 256 starczy jak myslicie? wiem ze lepiej jest miec 2 x 512 ale czy ejst to oplacalne na razie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston? te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston? te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie Nie jest to nic nadzwyczajnego czy też rewelacyjnego moje V-data lepiej nawet działają . Po prostu spotkałem się z taką opinią jeśli Cię to uraziło to sorki :wink: Czy godne uwagi są tylko Twinmosy na kościach M-tec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston? te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie Nie jest to nic nadzwyczajnego czy też rewelacyjnego moje V-data lepiej nawet działają . Po prostu spotkałem się z taką opinią jeśli Cię to uraziło to sorki :wink: Czy godne uwagi są tylko Twinmosy na kościach M-tec ja sie tak szybko nie obrazam.....wiem ze panowala opinia ze zwykle kingstony 333 sie slabo kreca, mysle ze 200 fsb to jest sonsowny wynik dla kosci o takiej a nie innej cenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Też akurat dzisiaj chciałem kupić pamię 256 ddr333 w okolicach 100 zyli za tą cenę wychaczyłem Elixiry 6ns 2,5 ale teraz zajrzałem do tu i podobno twinmosy są za 128 .I pytanie z tym związane Czy wszystkie Twinmosy są spoko czy zdażają się takie dziwolągi jak pamięci Kingston na kościach Kingston? te dziwolągi u mnie poszly elegancko przy fsb 200 przy tych ustawieniach co w podpisie Nie jest to nic nadzwyczajnego czy też rewelacyjnego moje V-data lepiej nawet działają . Po prostu spotkałem się z taką opinią jeśli Cię to uraziło to sorki :wink: Czy godne uwagi są tylko Twinmosy na kościach M-tec ja sie tak szybko nie obrazam.....wiem ze panowala opinia ze zwykle kingstony 333 sie slabo kreca, mysle ze 200 fsb to jest sonsowny wynik dla kosci o takiej a nie innej cenie To była zła opinia :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...