jamniol Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam. config: biostar 790gx x4 955 ati 5790 Najpierw miałem ocz 2x2 padły po 2 miesiącach. dostałem w ramach gwarancji A-daty. Problem polega na tym, iż mam uszkodzoną jedną kość pamięci ram. Na jednej kości system chodzi bardzo dobrze, po włożeniu drugiej, lub tylko drugiej system się wysypuje (bluescreen) Jednak żeby nie było tak łatwo, np. memtest i sam system łapią te błędy co jakiś czas. Np kilka godzin może byc dobrze, po czym znowu się wszystko wywala. Byłem już trzy razy w sklepie gdzie kupowałem, testowaliśmy je memtestem i akurat było dobrze. We wszystkich bankach już sprawdzałem. Problem polega na tym, jak udowodnić sprzedawcy że mam problem. Byłem u niego z własnym kompem, testowaliśmy i było ok. Gdyby ta kość wogołe nie wstawała, to by nie było problemu, a tak. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zostaw na dłużej komputer w serwisie i/lub przetestuj pamięć za pomocą Goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Oczywiście 5770. Tylko obawiam się, że jak zostawię nawet na kilka dni, to oni i tak raz przetestują, być może będzie dobrze i kompa zostawia po prostu kilka dni tak żeby sobie postał. Ps. Czy jest możliwe aby błędy pamięci były spowodowane np przez klawiaturę, myszkę itp ( to są sugestie ze sklepu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Co do klawiatury czy myszki - nie wiem czy mogą, ale co stoi na przeszkodzie by je odłączyć i zapuścić memtest np na noc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Tak jak mówią koledzy, popróbuj różnymi programami (3d mark vantage cpu test jak zawsze niezawodny, linx podobnie). A jak kość jeszcze chce działać, to zapodaj 2v i jakiś ostry benchmark i czekaj aż padnie do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 miałem taki sam problem,zapodaj napięcie które zabije ram i puśc memtesta aż ją ubijesz do końca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamniol Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 miałem taki sam problem,zapodaj napięcie które zabije ram i puśc memtesta aż ją ubijesz do końca:) :lol: ale hardcore. No sam nie wiem, ile by to musiało być dla pewności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 :lol: ale hardcore. No sam nie wiem, ile by to musiało być dla pewności? A gdzie kończy Ci się zakres na płycie? Co gniazd klawiatury etc. to problem może polegać na jakimś przebiciu z obudową albo uszkodzeniem gniazda/ urządzenia. Chociaż wątpliwe ze względu na jazdy na samej kostce. Z drugiej strony OCZ same z siebie padły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...