dj-west Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam chce sobie złożyć zestaw za ok 3000zł zostawiając sobie możliwość podniesienia jego wydajności w przyszłości poprzez dołożenie ramu, drugiej karty, możliwa wymiana procesora, raid i mile widziane usb3.0. Ja skłaniałem się ku AMD i czymś takim: PHENOM II X4 955 3,2GHz 8MB AM3 HDZ955FBGMBOX M4A87TD EVO AM3 AMD870G X 4DDR3 RAID/USB3.0 ATX Radeon HD5850 1GB DDR5 256BIT 2xDVI+HDMI+DisplayPort BOX ModXStream PRO 600W Modular SLI PSU 80Plus DDR3 4GB (2x2GB) HyperX 1600MHz CL9 Dual KHX1600C9D3K2/4GX i do tego jakaś tania obudowa B21, dvd, hdd jakaś 500 później druga do raid. Doradźcie coś ciekawego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Dobry zestaw zlozyles, ale proca mozesz zmienic na 945 C3 do tego kup chlodzenie np. CNPS10X Flex + Silentium PC Zephyr 120 / Fander Selekta 120 i krec do 3.8+ Ghz. Pamietaj zeby buda nie byla za mala, najlepiej jakby miala szerokosc ok 190-200mm co by nie bylo problemow z wiekszymi chlodziwami. Mobasa zmienilbym na Asrock EXTREME3 AMD 870 bardzo udana konkstrukcja ... :wink: Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 600W do SLI/CF będzie za mało. Chyba, że później go wymienisz na coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 SLI/CF sie nie oplaca, bylo juz walkowane setki razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Wszystko w porządku, tylko nie wiem po co SLI/CF. Jak chcesz mieć 2 GPU to od razu kup radeona 5890. A w ogóle coś wspominałeś że dysk 500 a POTEM dokupisz kolejnego do RAIDa. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że przy tworzeniu RAID 0 kasują się wszystkie dane. Sugeruję więc od razu kupić 2 takie same dyski do RAID 0, by potem nie mieć kłopotów z przenoszeniem danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-west Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Założenie odnośnie crossfire jest takie, że jak ta przestanie wystarczać to wtedy już jej cena będzie niska więc jej sprzedaż bezsensu za to dokupienie drugiej karty i spięcie ich razem będzie tanie, a wydajność chyba się podniesie czy się mylę? CO do płyty to właśnie zasilanie 1 x 4-pin ATX 12V Power czy szukać z 8pin? Zasiłka doszedłem, żedo 2xVGA z 800watt minimum... Ten raid to taka opcja bo nie jestem sam przekonany bo i jak raid to 3 dyski b musi być z kopią.. więc taki pomysł no bardzo do przemyślenia;p Co do kręcenia procka to przyszły właściciel nie bawi się w tego typu rzeczy. Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez dj-west Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mice.co Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 ew. płyta MSI G54 870A, ale tutaj nie wiem jak z tą płytą. Sam zamierzam taką kupić w ciągu tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...