Efyr Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam Poszukuję programu do obsługi poczty. Takiego który by działał podobnie do programu Tlen, tzn nie ściągał poczty z serwera tylko pozwalał ją bezpośrednio z niego przeglądać. Załączniki ściąga dopiero jak w nie kliknę itd. Tak aby poczta, którą chcę zostawić była ciągle na serwerze, także wysłane były zapisywane na serwerze a nie na komputerze. Abym zawsze miał do nich dostęp np z innego komputera przez przeglądarkę. Świetnie by było jakby też obsługiwał gg, ale nie musi. Jest może taki program, bo przyznam, że szukałem, ale te co znalazłem to ściągają pocztę na komputer, wysyłaną też zapisują tylko na kompie, a mi chodzi aby działał niejako jak przeglądarka - wszystko przez serwer poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Nie spotkałem się z programem, który nie miałby opcji pozostawiania wiadomości na serwerze ale kto wie. Popularnymi programami są Thunderbird i Live Mail. Po prostu dokładnie przejrzyj opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Podobnie(złe słowo -> identycznie) do programu tlen to działają przeglądarki internetowe. Nie potrzebujesz specjalnego programu tylko dowolnego klienta i konta pocztowego obsługującego IMAP. Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Poszukuję programu do obsługi poczty. Takiego który by działał podobnie do programu Tlen, tzn nie ściągał poczty z serwera tylko pozwalał ją bezpośrednio z niego przeglądać. Załączniki ściąga dopiero jak w nie kliknę itd. Tak aby poczta, którą chcę zostawić była ciągle na serwerze, także wysłane były zapisywane na serwerze a nie na komputerze. Abym zawsze miał do nich dostęp np z innego komputera przez przeglądarkę. Świetnie by było jakby też obsługiwał gg, ale nie musi. Jest może taki program, bo przyznam, że szukałem, ale te co znalazłem to ściągają pocztę na komputer, wysyłaną też zapisują tylko na kompie, a mi chodzi aby działał niejako jak przeglądarka - wszystko przez serwer poczty. dowolny klient poczty + konto imap (np. gmail). ja uzywam thunderbirda z gmailem i wszystko trzyma na serwerze. ps. spiacy jestem bo nie zauwazylem wpisu powyzej :) Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie, nie wiedziałem o istnieniu IMAP. To powinno rozwiązać problem, jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...