baciu Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Niedawno złożyłem komputer polecany przez was i jestem bardzo zadowolony. Poskładałem wszystko (o dziwo nić nie popsułem:P), ale pojawił się problem. Mam kartę graficzną Gigabyte 5850 a ona ma dodatkowe zasilanie w takim miejscu iż moja stara obudowa jest za wąska i nie mogę jej zamknąć;/. I ogólnie jest słabo wentylowana , a raczej wcale. Więc muszę kupić nową obudowę do kwoty 300zł , Przejrzałym wiele ofert i wybrałem trzy które pasują mi pod względem wizualnym. 1 Cooler Master Storm Scout 2 AeroCool PGS VX-9 PRO Limited Edition 3 AeroCool PGS CYBORGX Teraz kilka pytań 1 Która z nich będzie najlepiej wykonana? 2 Która z nich będzie najbardziej przewiewna? 3 Czy moja karta wejdzie do środka tzn. czy nie będzie "haczyć" o sanki na dysk twardy? 4 Wszystkie mają zasilacz umieszczony na dole. Posiadam zasilacz ocz modxstream pro 500w, on ma raczej kable krótkie czy wystarczy ich długość do podłączenia w obudowie? A może polecicie mi jakąś inną obudowę w podanym przedziale cenowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) CoolerMaster Dominator II 692 Adv ... Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciu Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Faktycznie obudowa bardzo funkcjonalna ale "wieje nudą", przynajmniej dla mnie. Jest trochę droższa niż te co ja wybrałem. Warto dopłacić? I jakby ktoś mógł odpowiedzieć an moje pytania. Pozdrawiam baciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Jesli stawiasz bajery typu swiecace LED'y nad funkcjonalnoscia to faktycznie wez ktoras z tych 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zdecydowanie Dominator II :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ok zrobię tak jak mówicie. Dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ta też nie będzie zła: Xigmatek MIDGARD BLACK • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław a jak wolisz "nie nudny" wygląd to taka: NZXT APOLLO BLACK • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 NZXT APOLLO dlamnie wygłąda świetnie. Ale niestety złącza posiada z prawej strony , a obudowa bedze stała przy szafie i niemiał bym do nich dostępu. :sad: Czyli jednak zostanę przy Dominator II :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ten CM to dobra obudowa, jednak zastanów się także nad Utgardem: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No to mam problem, nie potrafię samemu podjąć decyzji zastanawiam się już tylko nad Dominator II i Utgardem. Która z nich będzie lepiej wykonana ? Która będzie bardziej przewiewna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zarówno cm690 II jak i utgard spełniają te warunki, cm jest dłuższy a utgard ma możliwość kontrolowania obrotów do 6 wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...