Skocz do zawartości
radeksz

Problem z dyskiem, stracił partycje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, byłem dwa miesiące w pracy na wakacjach.

Ojciec do mnie dzwonił że komputer siadl bo radiator od grafiki sie odkleil.

Po tej awarii dysk stracil partycje i z 250 GB testdisk pokazuje na jednej 0 na drugiej 30 GB z czego systemowa miala 30 a reszta byla z danymi.

Na jednej bardzo mi zalezy bo mam wazne dane.

System wyswietla jeden dysk ze jest to partycja RAW, i chce go formatowac.

Jest szansa naprawienia partycji do stanu jaki byl wczesniej?

Testdisk nie moze ich znalezc w takiej formie w jakiej bylyDołączona grafika.

Szukałem w internecie ale nie mogłem znaleźć informacji dotyczących mojego problemu.

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TestDisk raczej dobrze widzi układ partycji. Problem w tym, że nie widzi poprawnie rozmiaru dysku. Do póki tego nie naprawisz, to TD nic nie zrobi.

Czyżby to był Seagate z serii 11? Jeśli tak, to czytaj temat o nim na forum. Jeśli nie, to podłącz dysk do innego kompa (z innym systemem?), aby TD widział 250GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TestDisk raczej dobrze widzi układ partycji. Problem w tym, że nie widzi poprawnie rozmiaru dysku. Do póki tego nie naprawisz, to TD nic nie zrobi.

Czyżby to był Seagate z serii 11? Jeśli tak, to czytaj temat o nim na forum. Jeśli nie, to podłącz dysk do innego kompa (z innym systemem?), aby TD widział 250GB.

Samsung spinpoint, wlasnie jest podlaczony w innym kompie i nie widzi go poprawnie. Nie wiem jak to zrobic zeby widzial prawidlowa pojemnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi