radeksz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, byłem dwa miesiące w pracy na wakacjach. Ojciec do mnie dzwonił że komputer siadl bo radiator od grafiki sie odkleil. Po tej awarii dysk stracil partycje i z 250 GB testdisk pokazuje na jednej 0 na drugiej 30 GB z czego systemowa miala 30 a reszta byla z danymi. Na jednej bardzo mi zalezy bo mam wazne dane. System wyswietla jeden dysk ze jest to partycja RAW, i chce go formatowac. Jest szansa naprawienia partycji do stanu jaki byl wczesniej? Testdisk nie moze ich znalezc w takiej formie w jakiej byly. Szukałem w internecie ale nie mogłem znaleźć informacji dotyczących mojego problemu. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 TestDisk raczej dobrze widzi układ partycji. Problem w tym, że nie widzi poprawnie rozmiaru dysku. Do póki tego nie naprawisz, to TD nic nie zrobi. Czyżby to był Seagate z serii 11? Jeśli tak, to czytaj temat o nim na forum. Jeśli nie, to podłącz dysk do innego kompa (z innym systemem?), aby TD widział 250GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 TestDisk raczej dobrze widzi układ partycji. Problem w tym, że nie widzi poprawnie rozmiaru dysku. Do póki tego nie naprawisz, to TD nic nie zrobi. Czyżby to był Seagate z serii 11? Jeśli tak, to czytaj temat o nim na forum. Jeśli nie, to podłącz dysk do innego kompa (z innym systemem?), aby TD widział 250GB. Samsung spinpoint, wlasnie jest podlaczony w innym kompie i nie widzi go poprawnie. Nie wiem jak to zrobic zeby widzial prawidlowa pojemnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...