Skocz do zawartości
TMK94

Ocena zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw ogolnie dosc dobry , mozesz tylko zmienic ramy na jakies tansze no i w takiej cenie zmien zasilacz chociaz na Tacensa Valeo III 500w (znacznie cichszy od ocz ,lepiej wykonany i mocniejszy)albo na Antec TruePower New TP-550 ale to juz jest 400pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bardzo ich nie chcesz to mozesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Pamięć DDR3 Geil 4GB PC1333 Dual 2x2GB Value CL9 - DDR3 - ram.net.pl

albo Pamięć DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV - DDR3 - ram.net.pl

A zasilacz tak jak pisalem Zasilacz do obudowy Tacens Valeo III 500W modular. - Zasilacze do obudów - ram.net.pl albo lepiej i drozej Antec TruePower New TP-550 ktorego niestety nie ma w ram.net

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze pamiętam oba zasilacze mają certyfikat 80+ (tancens koło 85%, OCZ 86%) więc nie ma znaczenia który kupisz, ja bym wziął OCZ 600w (277zl) bo jest tańszy o 100 zł. Kwestie hałasu jakoś nie są dla mnie istotne, szczególnie na takich szczeblach dB/A.

Edytowane przez Mariooooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz Tacensa jest lepiej wykonany od OCZ'a. I blizej Tacens'owi 500w do OCZ 600W niz 500W , Tacens ma obciazalnosc 480W na lini 12v a OCZ 500W 432W , OCZ 600w ma 504W na lini 12v.

Tacens jest bezglosny w spoczynku bo jego wentylator sie nie kreci , a podczas obciazenia jest wyrazni cichszy od ocz'a . Moim zdaniem warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego Tacensa i doplacic te kilka zł.

Jeśli dobrze pamiętam oba zasilacze mają certyfikat 80+ (tancens koło 85%, OCZ 86%) więc nie ma znaczenia który kupisz, ja bym wziął OCZ 600w (277zl) bo jest tańszy o 100 zł. Kwestie hałasu jakoś nie są dla mnie istotne, szczególnie na takich szczeblach dB/A.

Ja nie widze 100pln roznicy tylko (312pln-278pln) to daje roznice 34pln nie wiem jak obliczyles te 100pln no ale coz nie kazdy jest dobry z matematyki.

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widze 100pln roznicy tylko (312pln-278pln) to daje roznice 34pln nie wiem jak obliczyles te 100pln no ale coz nie kazdy jest dobry z matematyki.

Bo musisz wyjąć palec z oka i popatrzeć logicznie :) Wkońcu porównujemy te same waty.

Tacens 373 zł 600w

OCZ 277 zł 600w

A jak chcesz się bawić w Obciążalność/cena to dalej 50 zł taniej

OCZ 700 W 320 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo musisz wyjąć palec z oka i popatrzeć logicznie :) Wkońcu porównujemy te same waty.

Tacens 373 zł 600w

OCZ 277 zł 600w

A jak chcesz się bawić w Obciążalność/cena to dalej 50 zł taniej

OCZ 700 W 320 zł

Czyli porównujesz zasilacze według tego ile mają W w nazwie?

700 W OCZ ma większą obciążalność niż Tacens 600 W, a jest tańszy o 50 zł. O tym mówie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja co kolwiek pisalem o Valeo 600w ? Ja cały czas mu polecam Valeo 500W, ktory jest bardziej oplacalny od jego mocniejszych braci.

Nie chodzi tez o sama cene , Valeo jest po prostu klase wyzej niz OCZ , 500W ma prawie ta sama moc co 600w od OCZ a rożnica w cenie to 34 pln i warto je dolozyć by miec lepszy zasilacz przy czym bezglośny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacens Valeo III 500w da rade kazdemu prockowi + GTX470 + spore OC z palcem w pupie , nie dosc ze da rade to bedzie jeszcze cichy. A on kosztuje 300 pln z kawalkiem.

Pamietaj ze nie ma co porownywac Tacensa Valeo III z Ocz modx... bo to zupelna inna klasa zasilaczy , tecens stoi duzo wyzej...

Nie wiem czy sie znasz na zasilaczach a sie duzo na ten temat wypowiadasz , przez moje raczki przeszlo z 20 OCZ'ow i z 50 Tacensow Valeo , a siedze w tym z 5 lat...

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt Ci w tym temacie nie ujmuje. Generalnie ja nie potrzebowałem zasilacza klasy valeo, zależało mi na gwarancji która przy Valeo sięga tylko 2 lata, przy czym przy OCZ są to 3 na zasadach powerswap warranty (wymiana na nowy bez względu na uszkodzenie).

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji tego iż na sklepie ram.net.pl nie ma procesorów X3440 złożyłem i trochę zmieniłem zestaw na esc.pl, napiszcie co teraz o nim sądzicie.

Z góry dzięki za pomoc.

Hum ja też niestety musiałem się przerzucić na esc, ze względu na tego xeona. 100zł więce na całym zestawie kolejnym, ale cóż, na czymś trzeba pracować. Z mojej strony mógłbyś zmienić płytę na jakaś MSI P55-GD65. Usb 3.0 ak będzie na chodzie to sobie kupisz adapter, a ta płytka według mnie w swoim przedziale cenowym jest najlepsza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi