fructo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam! Posiadam aktualnie taką platformę: - Athlon X2 4000+ - Abit AN-M2 - 2GB DDR2@667 Patriot Mam możliwość jej sprzedania i pomyślałem, że mógłbym rozważyć zakup czegoś bardziej przyszłościowego, czyli AM3. Dopłacając 200zł zakupiłbym Athlona II 240, Asusa M4A78LT-M i 2GB DDR3@1333. Tylko czy jest sens? Nie gram na komputerze wcale, nie pracuję w wymagających programach graficznych/inżynierskich - najbardziej obciążającym zadaniem jest chyba obróbka zdjęć w Lightroomie i oglądanie filmów fullHD. Za 200zł, które musiałbym dołożyć na przejście na nową platformę mógłbym wydać na drugą, 2-gigową kostkę ramu i wymienić dysk z głośnego Seagate na cichszego (tak podejrzewam) Samsunga z serii F3. Co jest lepszym wyborem? Mógłbym ewentualnie ciut więcej dopłacić do czegoś, jeśli jest sens... Doradźcie coś, bo w kropce jestem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Szczerze mówiąc to ciężki wybór. Podejrzewam że obecny procesor daje radę i raczej nie spowalnia nigdzie. Jeżeli potrzebne Ci dodatkowe 500GB miejsca i brakuje Ci czasami ramu to zdecydowanie druga opcja czyli dysk + 2gb. Zmiana platformy miała by sens jeżeli planujesz w przyszłości wrzucić coś mocniejszego. Jeżeli nie to nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...