Skocz do zawartości
Fidelis

Illuminated czy G15 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Szybkie pytanie, która z tych klawiatur sprawdzi się lepiej podczas korzystania w nocy? Zależy mi szczególnie na ciszy, jak i wygodzie. Może polecicie jeszcze coś lepszego?

Komputer używany głównie do pracy z programami graficznymi, także użyteczność w grach nie jest dla mnie najważniejsza.

Cena: do 300 PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Illuminated i podswietlenie jest super. Na glosnosc tez nie narzekam. No i jest bardzo ladna :)

Natomiast G15 moze Ci sie lepiej sprawdzic ze wzgledu na klawisze macro, pod ktore mozesz podpiac najczesciej uzywane skroty.

Jak dla mnie obie maja sens, musisz sie tylko zastanowic, czy wolisz klawisze zwykle, czy laptopowe i czy przydadza Ci sie klawisze macro z G15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam z rok Illuminated , złego słowa powiedzieć nie mogę, chociaż zdarzają się przypadki że niektórym źle działa SPACJA czy jakieś inne klawisze... Nawet na niej od czasu do czasu gram i też daje radę .

Jak dla mnie minusem w tej klawiaturze jest lewy Shift. Jak dla mnie za mały, nie raz zdarzało mi się wcisnąć slash zamiast shift-a < - kwestia przyzwyczajenia.

PLUSY - wykończenie , trwałość, klawiatura po roku nie nosi żadnych śladów użytkowania .

Edytowane przez hyper_2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenie - ahh.

Ide zmienić gacie i zaraz napiszę jak jest dalej. A poważniej mówiąc to po przesiadce ze starego logitecha którego nazwy nawet teraz nie wymienię...CUDO, cicho, gładko, cicho, estetycznie, cicho, wygodnie, cicho, cudnie! :) Pobawię się trochę i pewnie coś dopiszę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi