tom256 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jak zrobić pencil moda na karcie graficznej?. Mam schematy artykuły i z tym nie ma problemu, natomiast po pomalowaniu rezystora czy połączeniu dwóch punktów na PCB rezystancja się nie zmienia. Sprawdzałem na 3 różnych grafach i nic, więc wina pewnie leży po mojej stronie. Robię to w ten sposób że mierze rezystancję, miejsce przemywam spirytusem, a następnie maluję ołówkiem, potem robię pomiary rezystancji i .....nic. Podobnie napięcie na rdzeniu GPU nic się nie zmienia :/ . Próbowałem 3 ołówków, 3 kart graficznych 2xHD3870 i HD4850. Póki co bez sukcesów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Może za delikatnie "malujesz"? Pamiętam powszechne było zdarcie oznaczeń na rezystorze przy 7300gt jak się ludzie tą kartą jeszcze bawili. A może jakiś dziwny ołówek z dziwnym grafitem co prądu nie przewodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Ołówek na pewno przewodzi, sprawdzałem w każdym i sam grafit i na papierze. Dociskać też dociskałem ale może robiłem do za słabo. Używałem ołówków HB i 4B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Miękki ołówek i mocno dociskasz, trzeba czasem z 10 razy zrobić żeby chwyciło, ofcoz mierzysz opór za każdym razem. Jak za mały, to dotykasz palcem, trochę grafitu zejdzie i rośnie. Miękkim ołówkiem nie da sie zetrzeć napisów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Próbowałem zdrapać lakier z rezystora i niestety rezystancja wzrosłą do 22k, kupiłem wczoraj w Angeli lakier grafitowy. rezystancji nie sprawdzałem ale na GPU (Radeon HD3870 MSI)mam teraz 1.35V, mierzone miernikiem ;D. Rdzeń idzie na 900MHz. wcześniej się wieszał przy 840MHz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...