[yarazz] Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Mam lacze 160kbit/s i duzo gram w Q3. Necik chodzi dobrze ale grac w Kwaka raczej nie moge ze wzgledu na duze pingi :/ Wlasciwie tylko w godzinach 0:00 - 9:00 moge grac w ludzkich warunkach ale wtedy najczesciej spie ;P Czytalem kiedys ze admin moze ustawic priorytet na pakiety z okreslonych portow (w przypadku q3 2960 i 2961) aby byly obslugiwane w pierwszej kolejnosci ale sie tym nie zainteresowalem a teraz by sie przydalo mi dowiedziec. Wiec czy da sie tak zrobic i w jaki sposob mam to opowiedziec adminowi zeby zrozumial o co mi chodzi? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 dla q3 domyslne sa 27960 i 27961 ;] [...]Wiec czy da sie tak zrobic i w jaki sposob mam to opowiedziec adminowi zeby zrozumial o co mi chodzi? ;)da sie to ustawic, zalezy od os'a na jakim stoi serwer powiedz tak samo jak tutaj, dodajac ze q3 zuzywa niewiele lacza (3-4kB/s) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Cze pit- pod[brzydkie określenie na linuksa]em to nie ma problemu (chyba:) ale jak to zrobic pod winda?? (xp,2000) orientujesz sie moze jakiego programu mozna by uzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Cze pit- pod[brzydkie określenie na linuksa]em to nie ma problemu (chyba:) ale jak to zrobic pod winda?? (xp,2000) orientujesz sie moze jakiego programu mozna by uzyc? BandwidthControler - umozliwia ustawianie regulek traffic shapingu po IP, portach i protokolach.... wedlog mnie dobre narzedzie.. ale sa lepsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Bandwith controller juz przerabialem - dobijaja mnie te kolejki ktore sobier potrafi ustawiac i overlapping filters - jak wyjdzie wersja w okolicach 0.5 to wroce do niego, ale szukam czegos podobnego (najlepiej jak by mialo priorytety po portach i mozliwosc ustawienia hasla) - probowale sygate office costam, ale mi serwer sie zawieszal po instalce tego i trzeba bylo go z piwnicy wynosic wrrr..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...