Skocz do zawartości
[yarazz]

Priorytet na pakiety ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam lacze 160kbit/s i duzo gram w Q3. Necik chodzi dobrze ale grac w Kwaka raczej nie moge ze wzgledu na duze pingi :/ Wlasciwie tylko w godzinach 0:00 - 9:00 moge grac w ludzkich warunkach ale wtedy najczesciej spie ;P

Czytalem kiedys ze admin moze ustawic priorytet na pakiety z okreslonych portow (w przypadku q3 2960 i 2961) aby byly obslugiwane w pierwszej kolejnosci ale sie tym nie zainteresowalem a teraz by sie przydalo mi dowiedziec. Wiec czy da sie tak zrobic i w jaki sposob mam to opowiedziec adminowi zeby zrozumial o co mi chodzi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla q3 domyslne sa 27960 i 27961 ;]

[...]Wiec czy da sie tak zrobic i w jaki sposob mam to opowiedziec adminowi zeby zrozumial o co mi chodzi? ;)

da sie to ustawic, zalezy od os'a na jakim stoi serwer

powiedz tak samo jak tutaj, dodajac ze q3 zuzywa niewiele lacza (3-4kB/s) ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze pit- pod[brzydkie określenie na linuksa]em to nie ma problemu (chyba:) ale jak to zrobic pod winda?? (xp,2000) orientujesz sie moze jakiego programu mozna by uzyc?

BandwidthControler - umozliwia ustawianie regulek traffic shapingu po IP, portach i protokolach.... wedlog mnie dobre narzedzie.. ale sa lepsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bandwith controller juz przerabialem - dobijaja mnie te kolejki ktore sobier potrafi ustawiac i overlapping filters - jak wyjdzie wersja w okolicach 0.5 to wroce do niego, ale szukam czegos podobnego (najlepiej jak by mialo priorytety po portach i mozliwosc ustawienia hasla) - probowale sygate office costam, ale mi serwer sie zawieszal po instalce tego i trzeba bylo go z piwnicy wynosic wrrr.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi