Wujas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam wszystkich, na początku zaznaczę, że szukałem rozwiązania na mój problem w całej sieci ale nie znalazłem wyjścia z ów problemu... Więc: Mamy swoje studio nagraniowe wygłuszona kabina, mikrofon pojemnościowy Project Studio B1, mixer behringer eurorack 1002ub, a dźwięki odbiera karta dźwiękowa Soundblaster Live 5.1. Kumple, którzy używali tego sprzętu przed nami nie mieli kabiny, a mieli dużo lepszą jakość... My mamy straszne szumy, jest możliwość, aby powodem szumów były źle ustawione sterowniki kx audio project? Bo ja tam tylko tak poszperałem, żeby nagrywało, a nie wiem jak to ustawić konkretniej... Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś mi pomoże ponieważ sam sobie nie jestem wstanie z tym poradzić... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ja bym sprawdził kartę na innym komputerze. Chyba, że w sterownikach masz gain i przez to za duże szumy (nie wiem, czysty strzał). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 A jak wygląda sytuacja z szumami na oryginalnych sterownikach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Z tymi oryginalnymi to jest ogólnie problem ponieważ ja mam używaną kartę i jak ją kupiłem to nie dostałem sterów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujas Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Sorki ale chcialem odświeżyć Jest tam też trochę wilgotnie, wiecie jak temu zapobiec? Pomieszczenie w którym jest sprzęt to piwinica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) powiem tak, nie jestem żadnym audiofilem, na dzwieku znam sie srednio, ale uzywam kx'ow od paru lat, sprobuj przerobic DSP w kxach i uzyc pluginu ktory sie nazywa ADC, zapraszam na forum kxow po wiecej: kX Project Audio Driver Support Forum może to coś pomoże a może nie :) załóż temat na tym forum, może ktoś Ci udzieli bardziej konkretnej odpowiedzi. Edytowane 11 Września 2010 przez pkozerski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...