Dijkstra Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Aloha Poszukuje jak w temacie - amplitunera lub miniwieży 5.1 (czy nawet 4.0) Musi mieć: - Tuner FM z pamięcią przynajmniej 3 stacji ;] - Obsługe MP3/WMA na USB lub SD/CF - 5.1 aux, w zakładanej cenie pewnie tylko wejścia analogowe, czyli 6xRCA, ale to wystarczy. W zasadzie wystarczy 4.0, bez suba i centera też można żyć - racjonalne gabaryty - wolałbym raczej wyższe, niż szersze (jak miniwieże), ale nie jest to priorytet. - pilot (volume, input selector, on/off, zmiana stacji tunera i przeskakiwanie ścieżek/folderów na MP3) - cena - do 500zł (z głośnikami) i używka jak najbardziej pasi. Kwestie drugorzędne to: - marka - może być nawet chińszczyzna, byle się to nie zepsuło za rok - moc - estetyka Ma to służyć jednocześnie za wzmacniacz do kompa (stąd wymagane 5.1 aux) i do posłuchania muzyki/radia w łóżku wieczorem, stąd tuner FM i MP3 na USB. W "salonie" mam lepsiejsze audio podpięte pod HTPC, dlatego jakość dzwięku tego zestawu ma naprawdę trzeciorzędne znaczenie. Na razie znalazłem coś takiego: NOWY AMPLITUNER 5.1 USB/SD kino dom.gw.fakt.VAT (1196619643) - Aukcje internetowe Allegro do tego KOLUMNY GŁOŚNIKOWE + SUBWOOFER LG kina L-HT362 (1197632607) - Aukcje internetowe Allegro - wystarczą mi w zupełności, ale podaje to jako przykład, żeby było wiadomo o co mniej więcej mi chodzi. Kolumienki zawsze można złożyć z dwóch pełnozakresowych + monitory - to nie ma aż takiego znaczenia. Szukam od pewnego czasu, ale jakoś nei znajduje. Może ktoś obeznany z rynkiem kojarzy jakąś miniwieżę z wejściem 5.1 i USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...