Skocz do zawartości
Gosu

Catalyst 10.8

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem dziś najnowsze Caty i same problemy z nimi, nie dość że od 16ej staram się zrobić coś żeby uruchomić Control Center (reinstalowałem stery,czyściłem driver cleanerem, instalowałem NetFramework obecniego wywalam)

I nic, nie da się z tym zrobić.

Catalyst Control Center jak nie działał tak nie działa.

Po za tym odpaliłem StarCrafta 2 i jakieś dziwne przycięcia zaczęły występować jakich wcześniej nie było.

A po to głównie zassałem te stery bo chciałem mieć AA w SC2.

Spotkał się ktoś z takimi problemami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę wejść do trybu awaryjnego, naciskanie F8 nic nie daje, próbowałem i f5 i też nic.

Edycja.

Ok udało mi się wejśc do awaryjnego, jednak deinstalcja tam nie przyniosla pożądanego efektu.

Jedynie to że zainstalowałem same sterownikido grafy 10.8 ale CCC nie ma ,użwyam ATI Tray tollsa

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie - po zabawie z usuwaniem czegoś z nero co nie chciało się odinstalować, próbowałem przywracaniem systemu i odinstalowało mi catalysty (10.6) też, do tego revo uninstaller też poszedł w ruch choć już nie pamiętam w jakiej kolejności bo nie mam czasu sie bawić, bo na Xp odpalam starsze gierki do których domyślne takty starczają. Na win 7 10.6 lub 10.4 śmigają bez problemu. W tym tyg się pobawie w driver cleanera etc i dam znać jaki efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam żadnych komunikatów, frameworka przeinstalowywałem.

System czyściłem i driverclenerem i sweap clenerem i driver magician...

Niestety nic to nie daje.

Obecnie używam ATI Tray Tollsa ,ale tam nie da się (albo nie wiem o tym) włączyć skalowania GPU.

W ogóle w opcji instalatora catalystów nie mam do wyboru ani sterownika akranu ani control center.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja tez mam to samo.

link

Tu jest troche wytłumaczone. Chodzi o to że deinstalator 10.8 nie usuwa wszystkich wpisów z rejestru. Przez to ccc nie chce sie uruchomic. Więc albo ręcznie trzeba usuwać (a gdzie to jest podane w linku) albo jak mnie sie wydaje ściągnąć 10.7/10.6 i nimi odinstalować obecne stery, a potem zainstalowac na czystym systemie 10.8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i udało sie.

Sciągnąłem catalysty w wersji 10.7, następnie uruchomiłem deinstalację sterowników. Jeśli cos sie pytał o podmiane plików dawałem na tak. Następnie po reboocie miałem BSOD to wszedłem w tryb awaryjny i potraktowałem kompa driwer sweeperem, i ręcznie usunąłem wpisy ATI z rejestru przy pomocy regedit. Następnie znów uruchomiłem XP w trybie normalnym, i zainstalowałem 10.8 jak gdyby nigdy nic. CCC sie uruchamia teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi