IntelDualCore Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nie wiem co się dzieje, ale od jakiś 5 dni mój komputer działa o wiele wolniej niż poprzednio. Nie instalowałem żadnych nowych rzeczy, wirusów też nie ma. W 3D Marku w momentach gdzie normalnie miałem ok. 70kl/s mam 10-11 kl/s. Mozilla co chwile się zawiesza, nigdy tak nie było. Dlaczego wszystko chodzi tak wolno ? Dual Core E5300 2,6 @ 3,0 GHz + Arctic Cooling Freezer 7Pro Gigabyte Ep31 DS3L Good Ram 1x2GB CL5 800MHz Gainward 9600GT Green Edition Fortron FSP 400-60GHN 85+ Seagate 7200.12 500Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Może wirusy? Przeskanuj kompa. Pokaż też smarta dysku (z everesta albo hd tune) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 cyt: "...wirusów też nie ma" napisałem to na samym początku dysk sprawny w 100% żadnych bad sektorów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Sprawdź tryb pracy dysku (ata czy pio) oraz szybkość magistrali pci-e. Pierwsze w menadżerze urządzeń, właściwości kontrolera a drugie w cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 nie wiem gdzie jest ten tryb pracy dysku, ale mam dysk Sata a nie ATA, szybkość magistrali to 100MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Przecież napisałem wyżej, w menadżerze urządzeń we właściwościach kontrolera dysku. To jaki masz dysk nie ma nic do rzeczy. O magistrale pci-e to chodzi x1 czy x16. Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Przecież napisałem wyżej, w menadżerze urządzeń we właściwościach kontrolera dysku. To jaki masz dysk nie ma nic do rzeczy. a pci-e x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 No bravo, pięknie. Teraz łaskawie klikasz dwukrotnie w ta gałąź lpp lub raz prawym i wybierasz właściwości. Może w końcu dojdziesz do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 nie pisz tak bo mi się niedobrze robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 W podstawowym i pomocniczym kanale to zmienisz/sprawdzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 a gdzie to jest ? dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak na screenie Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez sw1ssst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 urządzenie główne: Typ urządzenia: Automatyczne wykrywanie Typ transferu: DMA jeżeli dostępne Bieżący typ transferu: Ultra DMA tryb 5 zrobiłem formata i to samo, w 3Dmarku 2006 10-11 kl/s zamiast 60-70kl/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 A sprawdzales karte grafiki? Moze sie przegrzewa i z tad te cyrki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 A sprawdzales karte grafiki? Moze sie przegrzewa i z tad te cyrki. na pewno się nie przegrzewa 2 dni temu miałem włożoną na chwilę do sprawdzenia 8800GTS, ale żadnych problemów nie było dzisiaj jeszcze miałem takie sytuacje że myszka mi się zawieszała na np.minutę potem na chwilę odwieszała i to samo, pulpit się jakby odświeżał kilka razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jak miales inna karte i bylo wszystko ok, to oznacza ze twoja szwankuje. Przetestuj ja u kogos innego. Jak objawy wystapia to oddaj na gware, jesli takowa masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ale zastanawia mnie to co ma grafika do zawieszania komputera, jeżeli by była zepsuta to chyba byłyby jakieś błędy w wyświetlaniu obrazu itp. przed chwilą włączyłem komputer i po załadowaniu systemu zawiesiła się myszka i nic innego nie pomogło jak tylko reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Sprawdzałaś w menadżerze zadań czy jakiś proces nie obciąż a procesora w znacznym stopniu? Co do zawieszania to grafika może coś mieć. Mianowicie, Twoja grafika nie posiada dodatkowego zasilania i całą energię czerpie z ze slotu pci-e. Grafika taka wymaga płyty ze złączem pci-e x16 2.0, Twoja płyta posiada chyba złącze pci-e x16 1.0 które potrafi dostarczać mniej mocy niż w wersji 2.0. Wtedy grafika nie będzie powodować błędów w wyświetlanym obrazie bo jest 100% sprawna ale może zaliczyć zwiechę. 8800GTS miał natomiast dodatkowe złącze zasilania i działał prawidłowo. Co do wydajności to możesz sprawdzić czy karta nie obniżyła taktowań gpu i pamięci. Odczytać to możesz w programie gpu-z i porównać ze specyfikacją. Warto też zaktualizować sterowniki grafiki, mobo. Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ale zrozumcie, wszystko było dobrze przez prawie 8 miesięcy, nic mi się nie zawieszało a w 3D marku miałem 66-70 kl/s, a nie 10kl/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ale zrozum, jak doiłeś kartą więcej prądu z mobo niż dopuszcza specyfikacja to mogło się coś wygrzać przez te 8 miesięcy. Jak ci sięzko sprawdzić czy coś nie obciąża cpu w tle, trudno sprawdzić zegary karty to przyjmij do wiadomości, że tak masz mieć i już albo daj tego kompa komuś kto ma ciut lepsze pojęcie o kompach i więcej chęci do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nic cpu nie obciąża ! zegary karty są ok ! w tej chwili nie mam gdzie sprawdzić karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 wiec moze czas na reinstal systemu ? 8 miesiecy to i tak duzo na xp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jak na mój gust płyta główna zdycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 zrobiłem formata i to samo, w 3Dmarku 2006 10-11 kl/s zamiast 60-70kl/s Format byl i nic nie dal. Przetestuj u ktoregos ze znajomych karte graficzna. Jak wystapia takie same problemy jak u Ciebie to grafika jest padnieta. Jesli wszystko bedzie ok, to jak przedmowcy mowia, mozliwe ze pada plyta glowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A jaki masz końcowy wynik w 3dmarku06? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 przed chwilą wyczyściłem cały komputer, zamontowałem fabryczne chłodzenie na grafikę (miałem inny wiatraczek ponieważ to fabryczne wyje strasznie), włączam... pisk 1długi 2 krótkie, ... reset, to samo, wyłączyłem , wyjąłem grafikę, włożyłem jeszcze raz, POWER... działa, jakoś nic się nie zacięło po ładowaniu windowsa, wchodzę w 3d marka , i co... 68klatek na samym początku, zdziwienie , wszystko działa jak wcześniej, co się stało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Brak styku, nieprawidłowy montaż karty, niepodpięta dodatkowa wtyczka zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Brak styku nie mam pojęcia nieprawidłowy montaż karty raczej umiem zamontować grafikę :) niepodpięta dodatkowa wtyczka zasilania? w karcie nie ma złącza do dodatkowej wtyczki zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) mam taki problem, po odpaleniu jakiegoś niedziałającego pliku z pendrive'a i wyjęciu go co jakieś 5 minut wyskakuje mi taki komunikat muszę kliknąć, 23 razy anuluj aby się zamknął, za 5 minut wyskakuje znowu, nie pomaga reset co mam zrobić ? denerwujące jest klikanie co 5 minut Edytowane 16 Września 2010 przez IntelDualCore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Google aż huczy o takim i podobnych błędach. Pewnie w czasie potrzebnym na napisanie tematu byłbyś w stanie znaleźć rozwiązanie. Może tutaj albotutaj. Edytowane 16 Września 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...